Televizyon
15 Haz 2010 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

25 YILLIK EFSANE SONA ERİYOR! LARRY KING PROGRAMINI NEDEN BİTİRİYOR?

Amerikan televizyon tarihinin ünlü sunucusu programını bitirme kararı aldı? İşte Larry King'in şok kararı.

Amerikan televizyon tarihinin en büyük isimlerinden biri olan ve 1985 yılından bu yana tam 25 yıldır CNN’de kendi adını taşıyan ’Larry King Live’ adlı programı sunan Lary King, kariyerinin sonuna geldi.

Programında 40 binden fazla politikacı, sporcu ve ünlüyü ağırlayan 76 yaşındaki King’in son bir yılda reytingleri tabana vurunca CNN yöneticileri de programı yayından kaldırmaya karar verdi. Geçen yıla oranla izlenme oranı yüzde 43 düşen King’in programına sonbaharda son verilecek. Yerine ise İngiltere’nin önde gelen gazetecisi ve TV yıldızı Piers Morgan ile ’Piers Morgan Live’adlı program başlayacak.

 CNN, 4 yıllık kontrat imzaladığı Morgan’a 8 milyon dolar verecek. Geçen yıl eşi Shawn Southwick tarafından aldatıldığı  haberi  Amerikan basınına bomba gibi düşen King, eşini sevdiğini ve bu yüzden ayrılmak istemediğini söylemişti. Ancak daha sonra Shawn’a imzalattığı sözleşme sayesinde 500 milyon doları bulan sevretinden eşini mahrum etmişti. Lary King, bir kez Emmy, iki kez Peabody ve 10 kez de Cable ACE ödülü kazandı.

 

ETİKETLER
#CNNTÜRK #larry king