Televizyon
09 Kas 2012 15:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

2013 YILINDA KIŞ ÇOK SERT Mİ GEÇECEK?

2013 yılında dünyada sert kış yaşanacağı iddiasına Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş'ten açıklama geldi.

Bilim adamlarının 2013 yılında dünyada sert kış yaşanacağı açıklamalarına Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş’ten açıklama geldi.

Beyaz TV ekranlarında Tahir Sarıkaya’nın sunduğu Uyan Türkiyem programının bugünkü konuğu Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş oldu. Güneş, Türkiye'de tahminlerine göre sert bir kış olmayacağını anlatarak, artık pastırma sıcaklarının yaz ayına kadar olmayacağını açıkladı.

'PASTIRMA SICAKLARI YAZ AYINA KADAR OLMAYACAK' : VİDEO

Güneş, 15 Ocak 2013 tarihine kadar hava sıcaklıklarının mevsim koşullarında olacağını ifade ederek ‘Bu sene Türkiye de sert bir kış beklemiyoruz. Hava koşulları Ocak ayına kadar mevsim normallerinde seyredecek. Pastırma sıcakları denilen sıcaklıklar artık olmayacak. Ocak ayının ortasına kadar çok sert bir kış olmayacak. Sürpriz beklemiyoruz. Yağışlarda ise bir miktar artış bekliyoruz. Şu an dedi. Güneş, Ekim ayında Türkiye'nin bazı yerlerinde pastırma sıcaklarının olduğunu anlatarak, bu sıcakların yaz başına kadar olmayacağını söyledi.

'MERSİN, OSMANİYE ADANA VE KAHRAMANMARAŞ BUGÜN DİKKAT ETSİN'

Meteoroloji Genel Müdürü Güneş şiddetli Bugün bazı iller için yağış uyarısında bulundu. Güneş, "Bazı bölgelerde yağış uyarımız var. Orta Karadenizde hafta başında şiddetli yağı var. Osmaniye, Mersin, Adana ve Kahramanmaraş'ta oturan vatandaşlarımız bugün dikkat etsin. Bu yerlere yağış uyarısı yapıyorum. Can ve mal kaybı açısından vatandan dikkatli olmalı"
Ankara'da bir hafta içinde 12 derece birden düştüğünü söyleyen Güneş önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları artacağını ancak fazla yüksek sıcaklık beklemediklerini kaydetti.

Özellikle Doğu Akdeniz’de, İç Anadolu’nun batısında, İç Ege’de ve Marmara’ da yağışlarda artış beklediklerini ifade eden Güneş, sert bir kış beklemediklerini yineleyerek alınan bilgiler doğrultusunda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğini kaydetti.

Güneş, teknolojik yapılan yatırımlardan dolayı yüzde 90 üzerinde tahminlerinin tuttuğunu söyledi. Dünya'da hava olayları sık sık değişiyor.