Gündem
10 Nis 2010 20:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

2009 YEREL GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung işbirliğiyle düzenlenen ''2009 Yerel Gazetecilik Ödülleri', törenle sahiplerini buldu.

Crowne Plaza Old City Otel’deki ödül töreninde konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, ödülün bu yıl 12’ncisinin düzenlendiğini belirtti.
       
Konrad Adenauer Stiftung ile işbirliklerinin eskiye dayandığını hatırlatan Erinç, vakıf ile birlikte sürdürdükleri yerel medya eğitim seminerlerin 54’üncüsünü yaptıklarını, katılım sertifikası olan gazetecilerin de 6 bin 500’ü aştığını anlattı.
       
Ödüller
        
TGC Başkanı Orhan Erinç, eski TGC Başkanı ve Milliyet Gazetesi yazarı Nail Güreli, Anadolu Ajansı (AA)İstanbul Bölge Müdürü Ümit Kanoğlu, TGC Genel Sekreteri Celal Toprak, TGC Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz, Konrad Adenauer Stiftung Proje Yöneticisi Bekir Öncel, TGC Ankara Temsilcisi Taylan Erten, gazeteci Tümer Argın, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilli Girgin’den oluşan Seçici Kurul, başvurular arasında ödüle hak kazananları belirledi.
       
’’Fotoğraf’’ dalında Denizli Horoz gazetesinde 30 Ekim 2009 tarihinde yayımlanan ’’Yakışmadı’’ başlıklı fotoğrafıyla Emre Türkmen birinciliğe, Batman Çağdaş gazetesinde 16 Şubat 2009’da yayımlanan ’’Gazze Değil Batman’’ başlıklı fotoğrafıyla Reşat Yiğiz mansiyon ödülüne layık bulundu.
       
’’Haber’’ dalında ise Batman Çağdaş gazetesinde 26 Haziran 2009’da yayımlanan ’’Dokunursan Patlar’’ ve 7 Eylül 2009’da yayımlanan ’’Mayın Haritası Skandalı’’ başlığıyla verilen haberle Arif Arslan birinciliğe, Görele Hürses Gazetesinde 13 Ekim 2009’da yayımlanan ’’Ölümü Erteleyen Kadın’’ başlıklı haberiyle Ahmet Bilge de mansiyon ödülüne layık görüldü.
       
Seçici Kurul, ’’Sayfa Düzeni’’ dalında ödül vermeye değer bir çalışma bulamadı.
        
Törende daha sonra ödüller dağıtıldı