Gündem
04 Tem 2023 23:27 Son Güncelleme: 04 Tem 2023 23:58

2. el TOGG'a sıfırının iki katı fiyat biçti! Tepkiler çoğalınca fiyatı düşürdü

Nisan ayında teslimi başlanan TOGG aracı bir ilan sitesinde 2. el olarak satışa konuldu. İlanda olan 2. el TOGG fiyatı sıfırından pahalı olurken bu durum tepki çekti.

TOGG aracının ilk üretimleri 29 Mart 2023 akşamı noter huzurunda çekilen kura ile sahiplerini buldu. TOGG’lar geçtiğimiz nisan ayında teslim edilmeye başlandı. TOGG araçlarını teslim alan bazı kişiler ise sıfırı 1 milyon 215 bin TL olan TOGG’u sıfır satışının çok çok üzerinde bedellerle internetten 2. el olarak satışa çıkarması tepki çekti.

2. EL TOGG'UN FİYATI SIFIRINDAN DAHA PAHALI

Sakarya Adapazarı’nda TOGG sahibi bir vatandaş, araba, gayrimenkul alım, satım, kiralama sitesinde TOGG marka T10X V2 uzun menzilli 2. el aracını 2 milyon 650 bin TL bedelle satışa çıkardı.

TOGG’un sitesinde sıfırı 1 milyon 215 bin lira iken 2. el TOGG fiyatının 2 milyon 650 bin lira olmasına tepki gösterildi.

TEPKİLER YÜKSELDİ, CEZA UYARISI GELDİ!

Sıfırı 1 milyon 215 bin lira olan aracın 2 milyon 500 bin liralık 2. el ilanına ise sosyal medyadan yorum yağdı. Ticaret Bakanlığı'nın 2. el araçlarda fahiş fiyatlandırmaların önüne geçmek için getirdiği sıfır araçların ilk 6 ay satılamaması şartını dile getiren bir vatandaş 2. el TOGG araç ilanına yaptığı yorumda "Hani kanunla yasaklanmıştı, ikinci el aracın sıfırdan pahalı olması yasaktı. İnternette de kalmayacak diye yayınlar yapılmıştı. Haberler ceza gelecek diyordu. Demek ki bu ülkede kanun falan hikaye." ifadelerini kullandı.

O ÖĞRETMEN SATIŞ FİYATINI DÜŞÜRDÜ

Sapanca'da öğretmen olduğunu belirten satıcı, 2. el TOGG'ın satış bedelini düşürdü.
Aracın yeni satış bedeli, 1. el fiyatının biraz üzerinde olan 1 milyon 290 bin lira oldu.