Medya
28 Oca 2013 13:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

2 EL FİLM FESTİVALİ'NİN AÇILIŞI RİTİMLE OLACAK!

Festival bu yıl; Türkiye'nin ilk klarnetçilerinden sayılan, Barbaros Erköse'nin hayatını anlatan "Sensiz Yaşanmaz" filmi ile perdelerini açacak.

‘Elemiyoruz, ellemiyoruz’ sloganıyla yola çıkan ve 20- 24 Şubat 2013 tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek olan ANKAmall 2. El Film Festivali bu kez ritim konsepti ile sinemaseverlerle buluşacak. Festivale film başvuruları 22 Ocak 2013 tarihinde son buldu. Festival gösterim programı ise daha sonra açıklanacak.

Yedi Notanın Altıncısı!

Film başlıklarını yedi nota üzerinden kategorilendiren festivalde; ilk nota DO- Denedin Olmadıysa, ikinci nota RE- Reddettiler Elendiysen, üçüncü nota Mİ- Mantığına İnanmadılarsa, dördüncü nota FA- Farkını Anlamadılarsa, beşinci nota ise ‘SOL- Sinemaya Odaklanmak Lazımsa’ sloganı ile açıklanmıştı. NTV Radyo’nun basın desteği ile düzenlenecek olan festivalde altıncı nota ise ‘LA: Lafına Aldırmadılarsa’ başlığı ile festival seyircisinin karşısına çıkacak.

Festival Açılışı Ritimle Olacak!

Festival bu yıl; Türkiye’nin ilk klarnetçilerinden sayılan, Barbaros Erköse’nin hayatını anlatan, PTT Film yapımcılığında, Bertan Başaran’ın yönetmenliğinde gerçekleştirilen ‘Barbaros Erköse- Sensiz Yaşanmaz’ filmi ile perdelerini açacak. Barbaros Erköse’nin katılımı ile gerçekleştirilecek açılış törenine yönetmen Bertan Başaran ve yapımcı Balım Tanrıöver de katılacak.

‘Don’t Be A Gringo’ ve ‘Cumhuriyet Döneminden 40 Sinema Dergisi’

Festival kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek olan sergilerden biri; Güney Amerika gezisini hikayeleştiren fotoğraflardan oluşan PTT Film ortağı Şebnem Kitiş’in ‘Don’t Be A Gringo’ sergisi olacak. Türkiye’de ilk defa bu festivalde görücüye çıkacak sergi, ANKAmall’de festival katılımcılarıyla buluşacak. Festivalde yer alacak diğer sergi de Ters Ninja bloğunun kurucusu sinema yazarı Ege Görgün tarafından oluşturulan, Cumhuriyet Döneminden 40 Sinema Dergisi sergisi olacak.

Vjing- Resimlerin Ritmi Atölyesi

Goethe Institut Ankara İşbirliği ile gerçekleştirilecek olan Resimlerin Ritmi Atölyesi’nde fotoğraf, film, yazı ve desenler anında bir ritme göre bütünleştirilerek, karşılaştırılarak veya yan yana ve üst üste anında değiştirilip kurgulanarak gösterim teknikleri öğretilecek. Böylece tesadüf ile planlı sekanslar bir araya gelerek müzik eşliğinde kurgulanacak. Atölye; eğitmeni Karin Barkenhol olmak üzere 16 kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Festival Tanıtım Filmi: http://vimeo.com/49934140

Festival Resmi Facebook Sayfası: http://www.facebook.com/filmfestivali

Festival Resmi Twitter Sayfası: https://twitter.com/2elfilmfest