Gündem
14 Eyl 2015 15:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

1915 filmi Star Wars'un yapımcısını ağlattı!

1915 olaylarını, ailesini bir gecede kaybeden iki Ermeni kardeşin hüzünlü hikayesi üzerinden anlatan 'Yitik Kuşlar', ABD'de yapılan özel gösterimde Oscar'ı belirleyen Akademi üyelerinden tam destek aldı.

Ermeni tehcirinin 100. yılında vizyona girecek ve bu konuda Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye ’de çekilen ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyan ‘Yitik Kuşlar’, oylarıyla Oscar ödüllerini belirleyen Akademi üyelerinden destek almayı başardı.

Hollywood’un en büyük laboratuvarı EFilm’de hazırlanan ‘Yitik Kuşlar’ filmi, Hollywood film sektörünün ileri gelenlerine özel bir gösterimle sunuldu. Aralarında ‘Zoraki Kral’ filminin Oscar ödüllü senaristi David Seidler, ‘Cesur Yürek’ ve ‘Son Samuray’ gibi filmlerin kurgucusu Steven Rosenblum, EFilm yöneticilerinden Beverly Wood, American Cinematographer dergisinin editörü Jon Witmer gibi isimlerin bulunduğu 10 Akademi üyesi, ‘Yitik Kuşlar’ın yurtdışında şansının yüksek olduğunu belirterek filmden övgü dolu sözlerle bahsetti.



‘STAR WARS’UN YAPIMCISINI AĞLATTI!

1915’i ailesini bir gecede kaybeden Bedo ve Maryam adında iki çocuğun gözünden duygusal bir temayla işleyen filmi izleyenlerden ‘Indiana Jones- Kamçılı Adam’ ve ‘Star Wars- Jedi’ın Dönüşü’ filminin yapımcısı Howard G. Kazanjian ise gösterim esnasında gözyaşlarını tutamadı. Ünlü yapımcı, ‘Yitik Kuşlar’ın yönetmenleri Aren Perdeci ve Ela Alyamaç’a “Şiirsel bir dille anlattığınız bu film, gurur duyacağınız bir yapım olmuş. Amerika’da ve dünyada yolu çok açık” yorumunda bulundu.

Ela Alyamaç ve Aren Perdeci.

Hollywood’un ‘İhtiyarlara Yer Yok’, ‘James Bond: Skyfall’ ve daha birçok yapımla efsane haline gelmiş görüntü yönetmeni Roger Deakins de, filmin görüntülerini çok beğenerek genç yönetmenleri tebrik etti.



‘Yitik Kuşlar’, Türkiye’de kasım ayında vizyona girecek.