Gündem
08 Haz 2022 09:13 Son Güncelleme: 08 Haz 2022 09:25

1770 nolu mezarın sırrı ortaya çıktı... Varlık içinde yokluk çekmiş

"1770 No'lu mezardaki sır" haberiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 200 milyonluk arazisi elinden alınıp ölüme sürüklenen Erdal Yenisoy’un kuzenleri, ilk kez konuştu. Kuzenler, “Yaşlandığı için ‘Arsanı sat, ev al’ demiştik. Bize ‘Arsa satılır mı, toprak satılır mı?’ diye tepki gösterdi” diyerek, Yenisoy ile aralarında geçen diyaloğu aktardı.

"1770 No'lu mezardaki sır" haberiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Filmlere konu olacak vurgunun ardından Erdal Yenisoy'un kuzenleri ile onların çocukları olan 6 mirasçı ilk kez konuştu.

Muğla Fethiye'de, 200 milyon liralık arazisi elinden alınarak ölüme sürüklenen Erdal Yenisoy'un (78) ölümü sonrasında, mal varlığı mirasçılarına kaldı. Yenisoy’un kuzeninin kızı Erdal Yenisoy'un iktisat mezunu olduğunu, Fransa'da master yaptığını ve İngilizce ile Fransızca bildiğini söyledi.

Sabah’tan Halit Turan’ın haberine göre, en son Fethiye'de 2017'de yüz yüze görüştüklerini anlatan Ünal, "Annemle yılda bir kez konuşurlardı. Eşi, kardeşi ve çocuğu yoktu. Hiç evlenmedi. Kendini doğaya adamıştı. Vejetaryendi. Geçimini rehberlik ve yoga dersleriyle sağlıyordu. 'Ölüdeniz'in sol tarafındaki burunda arazim var' demişti. Ancak biz nerede olduğunu, nasıl bir arazi olduğunu bilmiyorduk, merak da etmemiştik" dedi. Murat Ünal, "Muğla Vergi Dairesi'nden bize yazı ulaşınca hayatını kaybettiğini ve vârisi olduğumuzu öğrendik. Ankara'da hayatını kaybettiğini öğrenince mezarlıkları gezdik, mezarını bulamadık. Fethiye'de kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Ankara'ya neden götürüldüğü ve nasıl öldüğünün araştırılması için suç duyurusunda bulunduk" dedi.

'KULÜBEDE YAŞIYORDU'

Erdal Yenisoy'un Antalya'da yaşayan 70 yaşındaki kuzeni Yeter Aktaş ise şunları söyledi: "Çok sık görüşmezdik. Bir keresinde, artık yaşlandığı için 'Arsan varsa sat, bir ev al' demiştim. 'Arsa satılır mı? Toprak satılır mı?' diyerek tepki göstermişti. Kendisini doğaya adamıştı. Satılan arazinin içinde bir kulübede yaşıyordu. Doğayla iç içe olmayı seviyordu. Bu kadar değerli bir arazisinin olduğunu da bilmiyorduk."

ÖLÜME TERK ETTİLER

Erdal Yenisoy'u Ankara'ya kaçıran çete, 200 milyonluk arazisini tapuda 20 milyon göstererek el koyup satmıştı. Aylarca Ankara'da bir evde zorla tutulan Yenisoy, Kovid-19 olunca hastaneye terk edildi ve burada da 7 Mayıs 2021'de vefat etti.