Gündem
01 Mayıs 2012 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

1 MAYIS KUTLANIYOR! TAKSİM'DE DEV PANKART!

1 Mayıs İşçi Bayramı tüm yurtta kutlanıyor. Kutlamaların İstanbul'daki merkezi ise Taksim Meydanı.

1 Mayıs kutlamalarına katılacak olan konfederasyon ve çeşitli gruplar sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Özellikle Tepebaşı, SIraselviler, Dolmabahçe ve Harbiye’de yoğunlaşan gruplar, Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçmeye hazırlanıyor.

DEV PANKART ASILDI

Kanlı 1 Mayıs olarak bilinen 1977’deki kutlamaların simgesi olan pankart ile Atatürk Anıtı’nın çevresi perdelenerek muhtemel bir duruma karşı önlem alındı.

Taksim’deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında hazırlıklar sabah erken saatlerde başladı.

Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın etrafına 1 Mayıs’ın adeta simgesi olan dev pankart asılarak muhtemel bir duruma karşı önlem alındı

İstanbul’a çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi
 

1 Mayıs kutlamaları sebebiyle İstanbul’da görev yapmak üzere çeşitli illerden takviye çevik kuvvet polisleri geldi.

Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçaklarla sabaha karşı Atatürk Havalimanı’na iniş yapan polisler, Devlet Konukevi önünde toplandı. Polisler, buradan İETT otobüsleri ile alınarak görev yerlerine götürüldü. Polislerin Trabzon, Giresun, Antalya, Ordu, Erzurum, Malatya, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Konya’dan kafileler halinde geldikleri belirtildi. Takviye ekiplerin gelişleri sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü timleri de güvenlik sebebiyle hazır bekletildi. İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamalarının ardından polislerin gece saatlerinde bağlı bulundukları illere geri dönecekleri öğrenildi.