Güncel
06 Şub 2018 11:20 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:47

YTÜ Öğretim Üyesi Bakırdere'nin başarısı

- YTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, GYA üyeliğine seçildi

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, Küresel Genç Akademi (GYA) üyeliğine seçildi.

YTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 70 ülkeden 200 üyesi bulunan GYA dünya genelinde genç bilim insanlarının yer aldığı en saygın akademik yapı olarak biliniyor. Alanında inovatif çalışmalar yapmış, bilimsel camiada saygın yeri olan 40 yaş altı bilim insanlarından müteşekkil akademi, uluslararası bilim politikalarına yön veren başlıca kuruluşlar arasında bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Bakırdere, aldığı bu haberle çok mutlu olduğunu, Türkiye'yi uluslararası platforma temsil etmek için elinden gelen tüm gayreti sarf edeceğini belirtti.

Ülke menfaatleri ve milli hedefleri doğrultusunda bilimsel çalışmalar yaparak uluslararası arenada Türkiye'yi hak ettiği seviyeye taşıma konusunda çorbada tuzu olmasını istediğini ifade eden Prof. Dr. Bakırdere, dünden daha azimle yarına daha umutla çalışmalarını sürdüreceğinin vurguladı.

Prof. Dr. Bakırdere, kendisini GYA üyeliğine aday gösteren TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin olmak üzere üniversite yönetimine teşekkür etti.

Mayıs ayında Tayland'da düzenlenecek "GYA Yıllık Değerlendirme Toplantısı" ile akademi kapsamındaki faaliyetlerine başlayacağını belirten Prof. Dr. Bakırdere, çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Bakırdere’nin araştırma grubu 2017 yılında da dünya çapında kimyaya yön veren en prestijli kuruluşlar arasında yer alan IUPAC kongresinde sunulan çalışma ile en iyi bilimsel çalışma ödülünü almaya hak kazanıp önemli bir başarıya imza atmıştı.