Güncel
05 Ağu 2017 20:56 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:34

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Sivas'ta

- Bakan Eroğlu: - "Sivas'ın plakası kadar baraj ve gölet yapmak bizim de boynumuzun borcudur"

SİVAS (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sivas'ın plakası kadar baraj ve gölet yapmak bizim de boynumuzun borcudur." dedi.

Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen 92 projenin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

Eroğlu, Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesindeki törende yaptığı konuşmada, kente yatırım yağdığını söyledi. Yatırımların yiğitler diyarı Sivas'a hayırlı olmasını dileyen Eroğlu, yapılan yatımları anlattı.

Sivas'ın özellikle içme suyu problemi olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanken bana özellikle talimat verdi. 'Veysel Hoca gidiyorsun, 4 Eylül Barajını bitiriyorsun, Sivas'a su veriyorsun' dediği zaman ben kendimi Sivas'ta buldum. Burada su meselesini kökünden çözdük hatta çok muhteşem. İstanbul'daki gibi bir içme suyu arıtma tesisi, isale hatları, ana dağıtım sistemleri de yaptık. Şu anda Sivas'ımıza yılda 39 milyon memba suyu kalitesinde su vermenin heyecanını yaşıyorum."

Eroğlu, Sivas'ın baraj ve gölet ihtiyacının had safhada olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Orman ve Su İşler Bakanlığı olarak, Türkiye'de en çok baraj ve göleti Sivas'a yaptık ve yapıyoruz. Şu anda şunu gururla ifade ediyorum, 28 dev baraj ve göleti Sivas'a kazandırdık. Ayrıca 23 tane de baraj ve gölet inşaatı devam ediyor, inşallah önümüzdeki yıl sonunda bitecek. Dolayısıyla Sivas tam 51 tane baraj ve göletle Türkiye'de en çok baraj, gölet ve sulama tesisine sahip olan bir il unvanına sahip olacak ama bugün bir milletvekilim dedi ki 'Bu 51'i ne olur Sivas'ın plakasına yükselt' dedi. Ben de 'hay hay' dedim. Sivas'ın plakası kadar baraj ve gölet yapmak bizim de boynumuzun borcudur. 42 sulama yaptık, 20 daha iş halinde, inşallah 62 sulamayla Sivas'taki tüm toprakları sulayacağız. Artık Sivas adeta gıda üretim ve ihracat üssü haline gelebilecek. Şu ana kadar 318 bin 460 dekar araziyi sulamaya açtık. Yılda çiftçilerimizin cebinden tam 146 milyon lira her yıl ilave gelir geliyor. 151 dereyi ıslah ettik. Daha da yapacaklarımız var."

Ağaçlandırmaya da çok önem verdiklerini dile getiren Bakan Eroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"48 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ne kadar fidan istenirse verilecek. Sivas'ımızı çiçek gibi yapacağız. Bunun sözünü veriyoruz. 6 bal ormanı kurduk. Sevgili Sivaslılar bal ormanı kuracağınız zaman en yakın orman işletme müdürlüğüne gidin, ne istiyorsanız o ormanı kuracağız. Paranız yoksa yüzde 20'si hibe geri kalanını da faizsiz destekleyeceğiz. Burayı inşallah bal üretim merkezi yapacağız. Sivas'ımızın şifalı ballarını burada üreteceğiz."

- "Sivas'a ne gerekiyorsa yapıyoruz"

Eroğlu, 30 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kurduklarını aktararak "Sizlere bir müjde vermek istiyorum bugün gelirken heybemiz dolu geldik. Özellikle tam 18 tesis 181 milyon liralık yatırımla geldik. Sadece Orman Su İşleri Bakanlığının yatırımları. Diğer bakanlıkların yatırımlarıyla Sivas gerçekten çok yatırım alıyor." dedi.

Daha sonra Bakanlığının Sivas'taki yatırımlarını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Sivas için ne talepte bulunmuşsak her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a buradan teşekkürü bir borç biliyorum, eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e de teşekkürü bir borç biliyorum ve Sivas sevdalısı Başbakanımız Binali Yıldırım'a gönülden teşekkür ediyorum, tabii Sivas'ın yiğit evladı Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'a, Valimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca size bir teşekkürüm daha var 15 Temmuz FETÖ alçak darbe girişimine karşı Sivas dimdik ayakta durdu. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah sizlerden razı olsun. Darbe girişimi, milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın cesareti, Başbakanımızın ve diğer bütün herkesin dirayeti sayesinde püskürtüldü. Allah bir daha böyle acı göstermesin. Rabb'im başta FETÖ terör örgütü olmak üzere bütün terör örgütlerini mahvu perişan eylesin. Onlara silah desteği ve diğer tüm destekleri veren bütün düşman devletleri de ya Rabb'im tarih sahnesinden siliver."