Magazin
08 Eki 2006 21:07 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

MASAL AŞK BİTTİ,EFE ÖZAL İLK VE SON KEZ KONUŞTU: "ARTIK ONUN NE ADINI ANARIM,NE YÜZÜNÜ GÖRÜRÜM"!!!

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Efe Özal ve gelini Zeynep Özal 13 yıl süren evliliğin ardından boşandılar.Boşanma davası süresince suskun kalan Efe Özal ilk ve son kez konuştu.

Artık onun ne adını anarım ne yüzünü görürüm!

İki sene boyunca ana haberler de dahil psikopat babalığımdan tutun, karakterime kadar laf edilirse ne o kişinin adını anmak isterim, ne de yüzünü görmek....

Onlarınki masal evliliği gibiydi... Biri Türkiye'nin en sevilen devlet adamının; 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın genç, yakışıklı oğluydu... Diğeri İzmirli ünlü bir işadamının güzeller güzeli kızı... Gözler hep üzerlerindeydi; iki çocukları oldu, evlilikleri 13 yıl sürdü. Ancak ne olduysa iki yıl önce oldu. Zeynep Özal Beşikçioğlu mahkemeye başvurarak; "Eşim çalışmak yerine film seyrediyor ve uyuyor. Çocuklarının sorumluluklarını yerine getirmiyor" iddiasında bulundu. Kılıçlar da o andan sonra çekildi. Karşılıklı suçlamalar ve iddialarla olay iyice büyüdü ve skandallar arka arkaya patladı. Karşılıklı tazminat talepleri, paylaşılamayan evler, maddi talepler derken Efe Özal'ın avukatı, Zepnep Özal'ın bir ilişkisi olduğunu ileri sürdü, olay başka bir boyuta sıçradı. İki yıl önce karşılıklı suçlamalarla ve skandallarla anılan, köşe yazılarına bile konu olan süreç sonunda Efe-Zeynep Özal çifti geçtiğimiz hafta resmen boşandı. Neredeyse altı aydır konuşuyorduk Efe Özal'la... Söz vermişti; "Boşanma sonuçlanır sonuçlanmaz konuşuruz" demişti... Sözünde de durdu; boşanma süreci başladığı günden beri yorum yapmaktan kaçınan, konuşmayı tercih etmeyen biri olarak "İlk ve son kez" diyerek ama yine detay vermekten, özel açıklamalar yapmaktan kaçınarak anlattı...

n Zeynep Beşikçioğlu ile iki yıldır boşanmaya çalışıyorsunuz. Neden bu kadar uzun sürdü?
Boşanma da evlilik gibi çok doğal, insanlar boşanabilir. Benim ona hiçbir zaman itirazım olmadı. Şu an bakıyorum, çok da hayırlı olmuş, iyi olmuş, kurtuldum! Ama bizde maalesef tarz çok çirkindi.

* Tam olarak merak ettiğim de bu; niye 'kurtuldum' diyorsunuz?
Allah kurtardı beni! 2-2.5 senedir neler yaşadığımı kimse bilemez; çok zor günler geçirdim, çok ağır eleştirilerde bulunuldu bana. Ama ağzımı açmadım. Arkadaşlarım da hayret etti, 'Nasıl bu kadar sabırlısın' diye. Boşanma normaldir; oturulup makul, mantıklı konuşulsa hiç problem yoktu, iki sene evvel biterdi. Ama olaylar çirkin hale getirilince mücadele oldu. Mücadeleyi de çocuklar için verdim, istediklerim oldu, sonra da bitti.

* Kurtulma kelimesinin nedeni çıkan haberler mi; karşı tarafla mücadelenin sizi yorması mı?
Hayır, yaşadığım olaylar... Boşanma sürecinde denmedik bırakılmadı hakkımda, kötü babalığımdan tutun, her şeye kadar... Sustum. Şu an boşanma protokolüne baktığınız vakit sorumlu babalık yaptım mı yapmadım mı, ortada. O yüzden bütün bunların bitmesinden, bunlarla mücadele etmekten kurtuldum diyorum, Allah'a şükürler olsun.

* Evliliğiniz masal gibi başlamıştı. Ne oldu, ne değişti bu süre zarfında? 13 yıl, bir evliliğin bitmesi için yeterli neden mi?
Olayların detayına girmenin manası yok ama...

* Basında bütün detaylara girildi zaten...
Ama ben hiçbir zaman cevap vermedim. Genç yaşta insanlar evlendiğinde henüz olgunlaşmamış oluyorlar; karakterleri, hayattan ne istedikleri, zevkleri bile oturmamış oluyor. Farklılıklar olabilir, ki bizde de bence temel problem buydu. Zamanla ne istediğiniz oturuyor, o zaman da yollarınız ayrılabiliyor. O noktada medeni bir şekilde ayrılsaydık bu çirkinlikler olmazdı. Temeli budur.

* Neden medeni bir şekilde boşanılmadı peki?
Bu sorunun muhatabı ben değilim.