Televizyon
30 Mar 2012 20:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

LEYLA İLE MECNUN'CULAR YALAN DÜNYA'YA KARŞI!

Sözlükçüler Leyla ile Mecnun'u oldum olası severler. Şimdi onun karşısına dikilen iddialı komedi dizisi Yalan Dünya'ya sözlükte laflar hazırlamışlar!

Yoğun, sıkıcı, kasvetli, insanlarla ve şehrin karmaşasıyla uğraşarak geçen bir günden sonra TV başına geçip de stres atmak isteyenler için çok fazla seçenek yok.  Haber seyredeyim derseniz 30 dakika içinde yaşamdan soğur, “neden bu kadar acı var?” diye hayatı sorgularken, kendinizi banyoda bileklerinizi kesmek üzere bulursunuz. TV’de haber harici diziden başka bir şey de olmadığı için haberden kaçsanız diziye tutulacaksınız demektir ki onlarda da vıcık, vıcık insan ilişkileri, kimin eli kimin cebindeler ve cinayetten geçilmiyor. Tuhaf ama onlarca kanala rağmen keyiflenmek, neşeyle bir şeyler seyretmek için tek kanallı TRT zamanlarından bile az seçenek var.

Yine de yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim. Tüm zamanların en eğlenceli işlerinden ikisini yine şu aralar seyrediyoruz. 2. Sezonuna devam eden, TRT’nin kanal numarasını çoktan unutmuş gençleri dahi müptelası yapan Leyla ile Mecnun ve Gülse Birsel’in yeni bombası Yalan Dünya…

Her iki dizinin ortak izleyicileri olduğu gibi şu sıralar özellikle sözlükler üzerinde Leyla ile Mecnun’la ilgili bir fanatikleşme yaşanıyor. Bazı seyirciler onun kadar güldüren yeni bir dizinin varlığını reddediyor. Ekşi sözlükte açılan bir başlıkta da sözlükçüler iki diziyi bir tür “celebrity match”a sokarak kapıştırmışlar:

“Leyla ile Mecnun ince belli çay bardağındaki çaydır, Yalan Dünya ise buzlu limonata.”  (tipatip)

“Leyla ile Mecnun Erdal bakkaldır, Yalan Dünya A101.”  (xav1)

“Leyla ile Mecnun’u televizyonda izlemekle yetinmez, netten tekrar tekrar izlersin. Yalan Dünya’yı televizyonda izlemekle uğraşamaz, netten gereksiz yerleri atlaya atlaya izlersin.” (inomniaparatus)

“Leyla ile Mecnun demleme çaydır, Yalan Dünya sallama... Ve tabi ki çay Erdal bakkalda içilir.” (ofsayttan dogan endirekt serbest vuruş)

“Leyla ile Mecnun’u kimseye tarif edemezsin. Yalan Dünya’yı tarif etmek için ise, "Avrupa Yakası’nın cihangir versiyonu" demen yeterlidir.” (vespa)

“Yalan Dünya eğlenilecek, Leyla ile Mecnun ise aşık olup evlenilecek kadındır. Yalan Dünya belki güldürür, Leyla ile Mecnun hem güldürür hem de ağlatır. Yalan Dünya’da para değerlidir, Leyla ile Mecnun’da para sadece kağıt parçasıdır.” (anti sözlük)

Elbette işi mavraya vurmak adına eğlenceli bir kapıştırma bu… Yoksa hepi topu elimizde zeki iki komedi dizisi varken onları da birbirine çarpıştırmanın alemi yok, sözlükçülerin de böyle bir amacı olduğunu sanmam. Yalnız benden Leyla ile Mecnun ekibine küçük bir uyarı: dizi biraz fazla dallandı budaklandı ve haddinden fazla serbest salınım yapmaya başladı. Sürekli yeni karakterler sokmak yerine elde olanlara, özellikle İsmail abiye odaklanmakta fayda var. Erdal bakkalın da giderek figürasyona düşmeye başladığı gözlerden kaçmıyor.

twitter.com/murattolga
murattolga@gmail.com