Gündem
09 Ara 2010 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

"BİZ UYARIMIZI YAPMIŞTIK!" DIGITURK'TEN GOOGLE AÇIKLAMASI!

Lig TV maçlarını izinsiz yayınlayarak telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Google'ın 79 IP adresini kapattıran Digiturk'ten konuya ilişkin açıklama geldi..

Çeşitli basın organlarında Google.com’a bağlı bazı servislere Digiturk tarafından erişim yasağı konulduğuna dair haberler yer almaktadır.
 
Digiturk, sahip bulunduğu haklara ilişkin devam eden kanuna aykırı uygulamalar karşısında,  hizmet sağlayıcı statüsündeki Google blogspot.com ’a ihlali düzeltmesi için gerekli yasal uyarıları yapmasına ve yasal düzeltme hakkı süresinin dolmasını beklemiş olmasına rağmen; Google blogspot.com ihlalin engellenmesi yahut kanuna aykırı olarak kullanılan içeriğin kaldırılması hususunda  hiç bir işlem yapmamıştır. Bu durum neticesinde Digiturk,  gerekli kanıt ve dokümanlarla mahkemeye başvurarak, telif haklarını ihlal eden siteye erişimin engellenmesi için erişim yasağı talep etmek zorunda kalmıştır.
 
Digitürk mahkemeye başvurmadan önce gereken uyarıyı; DMCA (Digital Telif Hakları Kanunu) telif hakları ihlal bildirimleri prosedürüne uygun bir şekilde, Google blogspot.com ’un kendi sitesindeki bildirim formu ile ve noterden ihtarname göndermek suretiyle  yapmış olup, Google Türkiye Temsilciliğini de bilgilendirmiştir.
 
Yasal olmayan yollardan izlenen yayınların engellenmesi için Cumhuriyet Başsavcılıkları ve yetkili mahkemelerde alınan kararların ifası nedeniyle ortaya çıkan veilgili servis sağlayıcıların bünyesinde yer alan diğer site ve servislerin etkilenmesine neden olan bu durumdan  yasal haklarını kullanan Digiturk sorumlu değildir.
Digiturk yasal olmayan  yayınlarla mücadelede, servis sağlayıcılara ve içerik sağlayıcılara gerekli uyarılarını yapmaya devam edecek olup, telif haklarının ihlali konusunda duyarsız davrananlara karşı en tabii hakkı olarak yasal haklarını en geniş ölçüde kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.
 
Kamuoyunun bilgisine  sunarız.
 
DİGİTURK