Magazin
13 Eki 2015 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Birol Güven'den Erdal Özyağcılar'a 'Mayıs Kraliçesi' davası!

Ünlü yapımcı Birol Güven, Mayıs Kraliçesi dizisi için "Tamirci kız benim fikrimdi. Emeğimi çaldılar" diyen ünlü oyuncu Erdal Özyağcılar'a 30 bin liralık dava açtı.

Ünlü yapımcı Birol Güven, Mayıs Kraliçesi dizisinin ardından "Tamirci kız benim fikrimdi. Emeğimi çaldılar" açıklamasında bulunan ünlü oyuncu Erdal Özyağcılar'a 30 bin liralık dava açtı.

Mayıs Kraliçesi dizisinde Yağmur Tanrısevsin’in canlandırdığı kaynak yapan, araba tamir eden kız karakterinin kendi projesinden alındığını söyleyen usta oyuncu Erdal Özyağcılar, "Emeğimi çaldılar" demişti.

Psikolojisi bozuldu

Erdal Özyağcılar'ın bu açıklamaları Birol Güven'i mahkeme yoluna gitmeye yöneltti. Birol Güven, avukatı Aslı Akdağ aracılığıyla İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

Aslı Akdağ, dava dilekçesinde şu açıklamada bulundu:

"Davalı, müvekkilimi intihalle suçlamaktadır. İntihal, hırsızlıkla eş anlamlıdır. Büyük üzüntü yaşayan ve psikolojik sıkıntı çeken müvekkilim için 15 bin lira manevi tazminat ile maddi zararın boyutu şimdiden tespit edilemediğinden 1 liralık maddi tazminata hükmedilmesini istiyoruz. Mint Film için de 15 bin lira manevi tazminat istiyoruz"