Gündem
20 Eyl 2018 09:36 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:52

BirGün gazetesi isyan etti: Haber yapamaz hale geldik!

BirGün gazetesi bugün, "Editörden" başlığıyla bir mesaj yayımlamak zorunda kaldı.

Bakan Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak ve AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin talepleri üzerine gazetenin manşeti "düzeltme ve cevap" kısmına ayrıldı.

Gazetenin açıklamasında, mahkeme kararıyla bu metinlerin yayımlattırıldığından bahsedilirken, "Yargının kararıyla yayımlanması zorunlu hale getirilen bu metinlere yer verilmemesi durumunda gazetelere ağır cezai yaptırımlar uygulanıyor. Bu baskılar nedeniyle neredeyse haber yapamaz hale geldik" diye belirtildi.

İşte BirGün gazetesinde yer alan o açıklama metni:



“Gazetemizin bugünkü sayısında mahkeme kararıyla yayımlattırılan ‘cevap ve düzeltme’ metinlerini okuyacaksınız. Yargının kararıyla yayımlanması zorunlu hale getirilen bu metinlere yer verilmemesi durumunda gazetelere ağır cezai yaptırımlar uygulanıyor. Bu baskılar nedeniyle neredeyse haber yapamaz hale geldik. Mahkeme tarafından gazetemize iletilen tekzip metinlerini dikkatli şekilde okuyacağınızdan şüphemiz yok. ‘Cevap ve düzeltme’ metinlerinin, haberlerimizi yalanlayıp yalanlamadığı konusundaki takdiri siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz.”