Gündem
28 Ağu 2014 12:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:37

Altın Portakal'a 'akil' jüri başkanı!

Festival'in jüri başkanlığına hangi isim getirildi?

Henüz resmi olarak açıklanmadı ama sinema dünyasında bu yılki Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin jüri başkanlığını Yılmaz Erdoğan'ın üstleneceğini konuşuyor. 'Vizontele' serisi, 'Neşeli Hayat', 'Organize İşler' ve 'Kelebeğin Rüyası' gibi önemli filmlere imza atan Yılmaz Erdoğan, Kürt sorunu çözüm sürecinde 'akil insan' olarak görev yapmıştı.

Antalya’nın AKP ’li yeni belediye başkanı Menderes Türel başkanlığında, yapımcı Elif Dağdeviren (sanatsal direktör), Hülya Uçansu, Zeynep Özbatur Atakan, Alin Taşçıyan, Serap Engin, Nesim Bencoya gibi isimlerin yer aldığı yeni festival komitesiyle eski görkemli günlerine dönmek için kolları sıvayan Altın Portakal Film Festivali’nde bu yılki jüri başkanın kim olacağı uzun süredir merak konusuydu. Henüz resmi olarak açıklanmadı ama sinema dünyasında herkes bu isimin Yılmaz Erdoğan olduğunu konuşuyor.

Radikal'in haberine göre; ‘Vizontele’ serisi, ‘Neşeli Hayat ’, ‘Organize İşler’ ve ‘Kelebeğin Rüyası’ gibi önemli filmlere yönetmen, senarist ve oyuncu olarak imza atan Yılmaz Erdoğan, daha önce de 2005 yılında 42. Altın Portakal’da jüri üyesi olarak görev yapmıştı. Ancak Ferzan Özpetek başkanlığında Yılmaz Erdoğan’ın yanı sıra Nuri Bilge Ceylan, Hülya Koçyiğit, Kenan Işık, Tuna Erdem, Zuhal Olcay ve Feride Çiçekoğlu’ndan oluşan 2005 jürisi en iyi film olarak Ulaş İnaç’ın yönettiği ‘Türev’i seçerek Altın Portakal tarihinin en çok tartışılan kararlarından birine imza atmıştı.

Cannes’dan ödüllü “Bir Zamanlar Anadolu’da”, Monica Bellucci’yle başrolü paylaştığı Bahman Gabadi filmi ‘Gergedan Mevsimi’ ve son olarak Russel Crowe’un yönettiği Çanakkale filmi ‘The Water Diviner’da rol alan Yılmaz Erdoğan, Kürt sorunu çözüm sürecinde ‘akil insan’ olarak görev yapmıştı.

10-18 Ekim tarihlerinde 51’incisi düzenlenecek Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümüne başvurular 29 Ağustos Cuma günü sona erecek.