Televizyon
26 Eyl 2017 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:08

Aliya'da İzzetbegoviç'in hapishane sırdaşı ‘Makas’ı kim canlandıracak? (Medyaradar/Özel)

Bosna Hersek’in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç’in hayatı dizi oluyor.

Yönetmenliğini Boşnak Yönetmen Ahmet İmamoviç’in yaptığı, başrolleri Yurdaer Okur, Görkem Yeldan, Ümit Olcay, Dilşad Çelebi, Berke Üzrek ve Bilal Bulut’un paylaştığı 6 bölümlük  mini TRT dizisi ‘Aliya’nın çekimlerine Bosna Hersek’te devam ediliyor.



Bosna’da ki Sırp vahşetini konu alan dizide Aliya İzzetbegoviç’in hayatı gözler önüne serilirken, Aliya’nın okuma yazma bilmeyen hapishane arkadaşı ‘Makas’ lakaplı Eldin’i Ümit Olcay canlandırıyor.

Aliya gibi bir felsefeci ve devlet adamının okuma yazma bilmeyen sırdaşını canlandırmanın kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Ümit Olcay, “Bugüne kadar hiç oynamadığım bir karakteri oynadım. Kısa bir süre önce yaşandığı için savaş, insanların yüzüne bakınca o acıyı görüyorsunuz.” diyor.



Yapımcılığını Sancak Medya’nın yaptığı dizide; Aliya’yı Yurdaer Okur, eşi Halida’yı Görkem Yeldan, oğlu Bâkir izzetbeogviç’i Berke Üzrek, hapishane arkadaşı ‘Makas’ lakaplı sırdaşı Eldin’i Ümit Olcay oynuyor. Aliya’nın gençliğinden, hapishane günlerine, Sırp vahşetinden günümüze uzanacak proje yakın tarihi mercek altına alacak.



Avrupa medyasının da yoğun ilgi gösterdiği dizi TRT’nin yanı sıra Bosna Hersek ve diğer Balkan ülkelerinde de yayınlanacak.



MEDYARADAR/ÖZEL