Güncel
15 Şub 2017 16:42 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:56

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi açıldı

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Ege Gelişim Projemiz var, muhteşem bir proje, aslında Güneydoğu Anadolu Projesi'nden daha büyük. EGEGEP'i çok hızlı bir şekilde bitireceğiz"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güneydoğu Anadolu Projesi'nden (GAP) daha büyük olan Ege Gelişim Projesi'ni (EGEGEP), hızla bitireceklerini belirtti.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, derneğin kuruluşuna ve merkezinin açılmasına emeği geçenlere teşekkür ederek, burada büyük hizmetlerin yapılacağına inandığını dile getirdi.

Eroğlu, derneğin bir fikir üretim merkezi olarak Afyonkarahisar ve Ege Bölgesi'ne yapılabilecek yatırımlar üzerine düşünmesi gerektiğini vurguladı.

EGEM Platformu'nun başkanlığını ve çalışmalarını bu sene Afyonkarahisar'ın yürüteceğine dikkati çeken Eroğlu, örnek bir çalışma sergilenmesi gerektiğini, Bakanlığın bütün birimlerinin buna destek olacağını belirtti.

Bakan Eroğlu, "Ege Gelişim Projemiz var, muhteşem bir proje, aslında Güneydoğu Anadolu Projesi'nden daha büyük. EGEGEP'i çok hızlı bir şekilde bitireceğiz. Egem günleri tanıtım günlerinde Ege Bölgesi'ndeki sekiz ilin ürünleri tanıtılacak." diye konuştu.

Geçen yıl 72 ili ziyaret ettiğini, Afyonkarahisar'a ise en az 20 kez geldiğini aktaran Eroğlu, ülkeye hizmet edilmesi gerektiğini aktardı.

Açılışa Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, milletvekilleri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.