Gündem
01 Nis 2013 15:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

ZÜLFÜ LİVANELİ'NİN ACI GÜNÜ; BABASINI TOPRAĞA VERDİ

Zülfü Livaneli'nin babası Yargıtay Onursal Birinci Başkanvekili Mustafa Sabri Livanelioğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Sanatçı ve yazar Zülfü Livaneli’nin babası Yargıtay Onursal Birinci Başkanvekili Mustafa Sabri Livanelioğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Livanelioğlu için Kocatepe Camisi’ndeki cenaze törenine, ailesinin yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile çok sayıda kişi katıldı.

Oğlu Zülfü Livaneli, cenaze töreninde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, babasını kaybeden bir insanın kaç yaşında olursa olsun yetim kaldığını hissettiğini ifade ederek, ’’Onurla şerefle yaşadı. Devlete yıllarca onurla hizmetle etti. Bugün de burada, hem sevenlerinin hem sayın genel başkanlarımızın, milletvekillerimizin, dostlarımızın ve herkesin olması da onun anısına gösterilen büyük bir saygı. Yargıtay’daki törende de aynı şekilde oldu. Ölüm acı ama kaçınılmaz bir şey. Fakat ruhu şad olsun. Ben şöyle diyorum; cennete gidecek kişileri bir sayacak olursak, herhalde ilklerden birisidir. Öyle yaşadı. Onu tanıyan herkes onu söyler’’ diye konuştu.

Cenaze namazının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve diğer katılanlar tarafından cenaze aracına taşınan Mustafa Sabri Livanelioğlu’nun cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Livanelioğlu’nun öz geçmişi

Elazığ’da 1918’de doğan Mustafa Sabri Livanelioğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1940’da mezun olduktan sonra, 1943’te Ilgın Cumhuriyet Savcısı olarak mesleğe başladı.

Livanelioğlu, sırasıyla Fethiye Cumhuriyet Savcılığı, Silifke Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Amasya Cumhuriyet Savcılığı, Muğla Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Müfettişliği, Adalet Başmüfettişliği, Yargıtay Savcılığı görevlerinde bulundu. 26 Mayıs 1962’de Yargıtay üyeliğine seçilen Livanelioğlu, Yargıtay İkinci Ceza Dairesi Başkanı görevindeyken 20 Eylül 1977’de Birinci Başkanvekilliği’ne seçilmiş, 1 Temmuz 1983’de ise yasal yaş sınırından dolayı emekliye ayrılmıştı