Magazin
20 Eyl 2010 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

ZÜLFÜ LİVANELİ'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK "DAVOS" FIKRASI!

Zülfü Livaneli, önceki akşam Kuruçeşme Arena'da verdiği konserde seyircisini Davos fıkrasıyla güldürdü.

Zülfü Livaneli, önceki akşam Kuruçeşme Arena’da sahneye çıktı. Livaneli, yılın son İstanbul konserine “Türkiye’nin her yerinden insanlarla buluştuk. 5 yaşından 80 yaşına kadar herkes konserlerimize geldi. Bu konser, 2010 yazında İstanbul’da verdiğimiz son konserimiz” sözleriyle başladı.

Şarkı aralarında seyircisiyle sohbet eden Livaneli, bir de Davos fıkrası anlattı: “Bir adam, bir politikacıya gitmiş. ‘Siz bir daha Davos’a gitmeyecek misiniz’ diye sormuş. ‘Hayır’ cevabını alınca ‘Bakın ciddi söyleyin, hakikaten gitmeyecekseniz ben Davos’a yerleşeceğim’ demiş.”

Anlattığı fıkrayla seyirciyi güldüren sanatçıyı izleyenler arasında son filmi “Veda”da Atatürk’ün çocukluğunu canlandıran Fikret Kaan Olcay da vardı. Livaneli, o gece doğum günü olan Kaan’ı sahneye davet ederek seyirciyle tanıştırdı. Livaneli konserinin finalini “Bilmem Şu Feleğin” ile yaptı. Ancak sevenleri onu bırakmak istemeyince sahneye dönüp “Odam Kireç Tutmuyor” ve “Haydar”ı seslendirdi. Livaneli sahneden “Güzel günler göreceğiz çocuklar, maviliklere süreceğiz motorları, biz çoğuz, biz medeniyiz, biz varız” diyerek indi.

4 Zülfü Livaneli, “Livan sazı” adını verdiği sazıyla sahneye çıktı.

Bono’yu nasıl şaşırttık

Zülfü Livaneli, dünyaca ünlü İrlandalı rock grubu U2’nun İstanbul konserinde sahneye çıkmış ve “Yiğidim Aslanım”ı seslendirmişti. Sanatçı, önceki akşam verdiği konserde o gece yaşananları anlattı:

“Ben Yiğidim Aslanım’ı izleyicilerle koro halinde söylerken, Bono kulağıma eğilip ‘Bu nedir, ben bunca yıldır bu kadar büyük bir koro görmedim’ diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Siz şarkıyı söylerken öyle değişik bir tondan giriyorsunuz ki, bir yabancı asla bunu anlayamaz. Anlatsanız da mümkünatı yok, anlayamaz.”