Medya
10 Mayıs 2010 08:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

ZÜLFÜ LİVANELİ KAMERANIN SEKİZ YIL ÖNCE ORAYA YERLEŞTİRİLDİĞİNİ NERDEN BİLİYOR?

Star yazarı Ahmet Kekeç'e göre Zülfü Livaneli'nin yaptığı açıklamalar bir hayli ilginç...

Livaneli kaset olayını çözmüş, iyi mi?

Gizli kamerayı Baykal’ın “çalışma ofisine” kim koydu? Bilmiyoruz... Bunu MİT ortaya çıkaracak... CHP’li Yılmaz Ateş’e göre, “Baykal’a suikast” iddiasıyla “kaset” arasında bağlantı var.

Biraz zorlama bir bağlantı olmuş ama şöyle diyor Ateş: “Suikast haberiyle ilgili olarak 7 Mayıs’ta Emniyet’e gidecektim. O gece Deniz Baykal’ın kaseti internete verildi. Net olarak Sarıgül verdi diyemem ama bütün veriler bunu gösteriyor.”

Kamerayı koyan bilinmiyor... O halde görüntüleri Sarıgül’ün sızdırdığına ilişkin bilgiler var...

Öyle mi?

Hazır taraflar mahkemenin yolunu tutmuşken, Ateş bildiği her şeyi kamuoyuyla paylaşsın.

Ne tür verilermiş bunlar, görelim.

Hem, Sarıgül’ü “olağan şüpheli” ilan etmek aculluğu da nerden çıktı? Adamcağızın yolu ayrı, partisi ayrı... Yaklaşan kurultayla da uzaktan yakından alakası yok. Baykal’ı alt etmek için neden tetikçi kiralasın? Neden köşeye bucağa gizli kamera yerleştirsin? Biraz ayıp olmuyor mu?

Fakat, benim nazarı dikkatimi, daha çok, “Baykal istifa” korosu çekti.

Hayır, muarızlar değil...

Düpedüz Baykal destekçileri ve yandaşları bunlar...

İlk günün şokuyla, “alçaklar, “haysiyetsizler”, “özel hayat suikastçileri” filan gibilerden laflar ettiler, “dinci” diye yaftaladıkları basını suçladılar, kendilerince işin içinde cemaat bağlantısı filan aradılar, anti Ergenekon cepheye laf soktular ama, ikinci gün pıtrak gibi döküldüler:

Baykal istifa...

Zaten Baykal’la olmuyordu, CHP “laiklik” hassasiyeti yüksek dar bir çevreye kendini hapsederek marjinalleşmiş, giderek iktidar hedefinden uzaklaşmıştı. Bu istifa, ola ki, CHP’deki değişim taleplerini öne alır, ihtiyaca uygun bir lider adayının çıkmasını sağlardı.
Kasetten ekmek çıkarmak isteyenlerin yaklaşımı bu yönde...

Belki de bu vesileyle çok istenen ve arzulanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önü açılırdı.

Olamaz mı?

İyi de, meseleye “faydacı” yaklaşmanın yeri ve zamanı mı?

Bir insanın özeline giriliyor, bütün gizli halleri ortaya dökülüyor, kamuoyu önünde rezil kepaze ediliyor; dahası, üçüncü şahıslardaki pornografik merak gıdıklanıyor, “muvafıklarımız” CHP’ye lider arama derdinde.

Meseleye “faydacı” yaklaşanlardan biri de, değerli saz sanatçısı ve yönetmen Zülfü Livaneli.

Bir de iddiası var: Kamera sekiz yıl önce yerleştirildi oraya.

Kendisi anlatsın: “Sekiz yıl önce gizli eller, bir odaya kamera yerleştiriyor, insanların en mahrem anlarını videoya çekiyor. Sonra bu kaseti sekiz yıl boyunca saklıyor; belki şantaj için kullanıyor ve zamanının geldiğine karar vererek piyasaya sürüyor.” 

İlginç değil mi?

Devam ediyor Livaneli: “Mantığım bana bu işi AKP’nin ya da ona yakın çevrelerin yapmadığını söylüyor. Ya CHP’ye yakın bazı çevreler sızdırdı bu kaseti ya da CHP’de değişim isteyen bazı uluslararası güçler. Çünkü önümüzde kurultay var. Kasetin zamanlaması 14 ay sonraki seçimle değil, bu ay içindeki kurultayla ilgili.”

Mantığı böyle diyor, duyguları ise olayı lanetliyor.

İyi de, kameranın sekiz yıl önce oraya yerleştirildiğini nerden biliyor?

Belki de şunu demek istiyor: “Keşke o görüntüler sekiz yıl boyunca saklanmasaydı da, partideki değişim talepleri öne alınsaydı.”

Böyle olsaydı, maazallah belki de Livaneli bugün Başbakandı.

Ahmet Kekeç/Star