Medya
10 Şub 2020 17:42 Son Güncelleme: 10 Şub 2020 17:59

Züğürtler yazıyor, Twitter para basıyor! Milliyet yazarı dudak uçuklatan rakamı paylaştı!

Dünyanın en ünlü sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın geçtiğimiz yıla göre elde ettiği gelir yüzde 11 artış gösterdi. Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu da Twitter'ın bu parayı bir şeyler üretip ya da satışa sunup kazanmadığını insanların geyik muhabbetinden kazanılan para olduğunu söyledi.

Günlük kullanıcı sayısı 152 milyona ulaşan Twitter'ın Türkiye gündeminin birilerini parayla TT yapmaya çalışanların yazdıkları ile dolu olduğunu iddia eden Ali Eyüboğlu "Düne kadar ‘Zenginin malı züğürdün çenesini yorar’dı, bugün durum şu: Züğürtler yazıyor, Twitter para basıyor." diye yazdı. Eyüboğlu, sosyal medya üzerinden toplumsal kutuplaşmadan tek karlı çıkanın var olduğunu söyledi ve Twitter'ı işaret etti.

Siz yazın, kapışın Twitter kazansın

Dünyanın en ünlü sosyal paylaşım ağı Twitter’ın geçtiğimiz yıla ilişkin bilançosu açıklandı.

Buna göre Twitter’ın 2019’un dördüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, bir yıl öncesine oranla yüzde 11 artışla 1.01 milyar dolar’a ulaştı.

Twitter bu parayı bir şeyler üretip, satışa sunarak veya alımsatım yaparak mı kazandı?

Hayır...

Günlük kullanıcı sayısı 152 milyona ulaşan, insanların geyik muhabbetinden kazanılan bir para...

Twitter’da Türkiye gündemine bakın boş gezenin boş kalfalarının, sütre arkasına saklanıp klavye kahramanlığı yapan eziklerin, kendisiyle aynı fikirde olmayanlara hakaret yağdıranların, birilerini parayla TT yapmaya çalışanların neler yazdıklarını görün.

Burcu Esmersoy yine Twitter’da TT. Niye?

Esmersoy, boşandığı eşi Berk Suyabatmaz, aşk yaşadığı arkadaşı Berrak Tüzünataç’la evlenip, kendisini davet ederse “Seve seve giderim” demiş.

Ortada ne düğün var, ne de davet. O zaman niye bu boş muhabbet?

Suyabatmaz’ın bile, “Sanki biraz kabak tadı verdi! Herkes kendi işine ve yoluna baksa diyorum” dediği noktada, Esmersoy’u TT yapanların ne geçti eline?

Hiç...

Düne kadar ‘Zenginin malı züğürdün çenesini yorar’dı, bugün durum şu: Züğürtler yazıyor, Twitter para basıyor.

Sosyal medya üzerinden her gün daha da büyüyen toplumsal kutuplaşmadan tek karlı çıkan var, bilançosu da ortada...