Gündem
14 Nis 2013 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

ZOOM 2012 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin düzenlediği Zoom 2012 Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüleri Yarışması sonuçlandı.

Yarışmada Yılın En İyi Haber Görüntüsünü Anadolu Ajansı kameramanı Kenan Yeşilyurt Halep'te çektiği "Karakol Baskını" rumuzlu görüntüsüyle kazandı. Bu kategoride ikinciliği de Kenan Yeşilyurt Halep'te çektiği "Fotomuhabirini Vurdular" görüntüsüyle kazandı. Üçüncülüğü ise Anadolu Ajansı Şanlıurfa Bürosu kameramanı Yasin Dikme Akçakale'de çektiği "Suriye Bombası" görüntüsüyle kazandı.
Yarışmanın "Görünüm 2012" kategorisinde dereceye girenler de belli oldu. Bu kategoride birinciliği Anadolu Ajansı Van Bürosundan Ali İhsan Öztürk "Mandaların Kaplıca Keyfi" görüntüsüyle kazandı. Yarışmada Yılın En İyi Haber Kategorisinde Anadolu Ajansından Tolga Çıplak "Savaşın Ortasında", Show TV'den Alican Ocak "Kaçış" görüntüsüyle, Cihan Haber Ajansından Yalçın Kaya "Okeye Dördüncü" görüntüleriyle mansiyon kazandı.

Görünüm Haber kategorisindeki mansiyonları ise TRT kameramanı Yüksel Pektekin "Araba Söndürme", İHA kameramanı Musa Erdoğan "Alkol Kana Karıştı, Kanal D kameramanı Veysel Dişbudak "Bakan Değil Takan Kurtulur" görüntüsüyle kazandı.