Gündem
23 Haz 2016 10:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:20

Zonguldak'ta madenciler gazetecileri darp etti

GMİS tarafından TTK Karadon Müessese Müdürlüğünün özelleştirileceği iddiaları nedeniyle düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan bir grup madenci, gazetecilere saldırdı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından,  Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğünün özelleştirileceği  iddiaları nedeniyle düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan bir grup  madenci, gazetecilere darbetti.

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü yeni servis kuyusu önünde düzenlenen  toplantıda, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve yönetim kurulu üyeleri,  madencilere özelleştirme iddialarıyla ilgili bilgilendirmede bulunmak istedi.

Bu sırada bazı işçiler, kurumun özelleştirilme iddialarına yönelik  yerel basında çıkan bazı haberlere tepki göstererek, gazetecilere küfürlü  sataşmada bulundu.

Çıkan tartışmanın ardından 20 kişilik madenci grubu gazetecilere  saldırdı. Basın mensuplarına tekme ve yumruk atan gruba müdahale eden bir polis  memuru, silahını havaya doğrultarak kalabalığı uzaklaştırmaya çalıştı.

Gazetecilerin TTK ofis binasına sığınmasının ardından bölgeye takviye  gelen polis ekipleri ve sendika yöneticilerinin araya girmesiyle madenciler  uzaklaştırıldı.

Başına tekme ve yumruk darbeleri alan kentte günlük yayımlanan Halkın  Sesi gazetesi muhabiri Barış Doğan, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet  Hastanesine kaldırıldı.

Kilimli Semt Polikliniğine müracaat eden Anadolu Ajansı Zonguldak  Bürosu muhabirlerinden Ferdi Akıllı ile Pusula gazetesi muhabiri Cüneyt Özfidan  da darbedildiklerine yönelik rapor aldı.

Gazeteciler, madencilerden şikayetçi oldu.