Gündem
19 Mar 2010 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

ZONGULDAK'TA CÜBBELİ HOCA KAVGASI!.. AFİŞLER NEDEN OLAY YARATTI?

Zonguldak'ta, İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca'nın vereceği konferansın tanıtım afişleri olay yarattı.

Zonguldak'ta, İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün vereceği konferansın tanıtım afişlerinin, 7 günlük süresi dolmadan 5'inci günde billboardlardan indirildiği iddia edildi.

Ahmet Mahmut Ünlü, yarın akşam Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait Can Polat Pamay Spor Salonu'nda 'Peygamber Sevgisi' konulu konferans verecek. Saadet Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Cevdet Karaaslan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişilik düzenleme komitesi, kent merkezindeki billboardlara konferansa ilişkin afişlerin asılması için anlaşma yaptı. Düzenleme komitesi, belediyenin ihale ile billboardları kiraladığı firmaya 7 gün boyunca askıda kalacak ilanlar için 1500 lira verdi. Ancak firma görevlileri, ilanları 5'inci günün sonunda billboardlardan indirdi.

Komite üyelerinden Cevdet Karaaslan, 7 günlük süre dolmadan ilanların 5'inci günde kaldırılmasına tepki göstererek şunları söyledi:

"Bize gelen duyumlara göre, Ahmet Hoca'nın kentte konferans vermesini istemeyen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz, Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref'e afişlerin kaldırılması için baskı yapmış. Başkan da firmayı arayarak afişlerin kaldırılmasını istemiş. Biz, hocanın danışmanına konuyu aktardık. Konuyu büyütmemiz konusunda bizi uyardı. Biz de sorun olmasını istemediğimiz için itiraz etmedik. Firma 2 günlük parayı iade edeceğini söyledi"

Firma yetkilileri, ilanların billboardlarda kalma süresinin 5 gün olduğunu öne sürerken, yurt dışına çıkan Başkan Eşref'in yerine vekalet eden Yüksel Acar, billboardların ihale ile firmaya kiralandığını, konunun kendileriyle ilgisinin bulunmadığını, ilanların kaldırılması yönünde belediye tarafından bir baskının söz konusu olmadığını söyledi.

ADD Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz ise konferansa karşı olmadığını, konferansın devlete ait resmi bir salonda yapılmasına karşı olduğunu söyledi. Ancak afişlerin kaldırılması yönünde belediyeden kimseyle görüşmediğini ileri süren Yavuzyılmaz, "Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet İşleri veya Müftülüğün resmi görevlisi midir ki devlete ait bir mekanda konferans verecektir. Bu konferansı resmi görevliler veremez mi? Bu kişi tarikat ve cemaat üyesidir. Özel kişilere ait bir mekanda konferans verebilecekken, neden kendisine resmi bir mekan tahsis edilmiştir. Hayatı boyunca Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanlara bu imkan nasıl sağlanabilir?" diye konuştu.