Medya
06 Kas 2017 16:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:14

Ziynet Sali ilk adımını attı; 17 yıllık hayali gerçek oluyor!

Ünlü şarkıcı, hayalini gerçekleştirme yolunda şimdiye kadar 200 bin sterlin harcadı.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu ünlü şarkıcı Ziynet Sali'nin "İngilizce şarkılarla dünyaya açılma" hayali için ilk adımını attığını açıkladı.

Eyüboğlu, 10 ay önce Jamaika asıllı İngiliz prodüktör Anthony Marshall’la tanışınca soluğu İngiltere’de alan Sali'nin 17 yıllık hayalini gerçekleştirmek için bugüne kadar 200 bin sterlin harcadığını belirttti.

İşte Eyüboğlu'nun bugünkü yazısından "Ziynet Sali'nin 17 yıllık hayali" başlıklı o bölüm:

Ziynet Sali, 17 yıllık “İngilizce şarkılarla dünyaya açılma” hayali için ilk adımını attı.

10 ay önce Jamaika asıllı İngiliz prodüktör Anthony Marshall’la tanışınca soluğu İngiltere’de alan şarkıcı, şimdiye kadar bakın neler yaptı?

6 yaşına kadar Manchester’da yaşayan şarkıcı, Londra’da dil eğitimi, dans dersleri aldı. İngiliz bir gitaristle repertuvar çalıştı, vokal eğitimi gördü. Her hafta iki akşam, müzisyenlerin ücret almadan sahne aldığı mekanlarda canlı performas sergiledi.

Anthony Marshall’ın yaptığı üç İngilizce şarkı için stüdyoya girdi.

O şarkılardan ilki olan “Magic”e, Marshall’ın isteği üzerine İstanbul’da klip çekti. Çünkü “Magic”, Marshall’ın İstanbul’un martılarından etkilenip yazdığı bir şarkı...

Galata, Karaköy, Kadırga ve Ataköy Marina’da çekilen klibi İngiltere’den gelen Luke Bioglas ile Marcel Beckfond yönetti.

Londra’da 50 kişi arasından seçilen dört dansçının eşlik ettiği klip Sali’ye 75 bin sterline maloldu. Sahneden kazandığını İngilizce şarkılar için harcayan Sali, “Magic” single’ını Marshall’ın isteği doğrultusunda İngiltere’den önce orta Avrupa pazarına sunacak. “Magic”in arkasından diğer İngilizce şarkılar, bilahare de 11 şarkılık İngilizce albüm gelecek.

Sali’nin İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de tanıttığı “Magic” şarkısı ve klibinin tanıtımından canlı yayın yaptım. Yayını izleyenlerin çoğu, şarkıyı çok beğendi. “Magic”  single Almanya, Hollanda, Danimarka, Fransa gibi Avrupa ülkelerinde satışa çıktı. Umarım Sali’nin, şimdiye kadar 200 bin sterlin harcadığı 17 yıllık hayali istediği gibi sonuçlanır.