Gündem
05 Tem 2014 12:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:24

Zirve Yayınevi Davası sanığı KPSS'ye girdi

Malatya'da Zirve Yayınevi davasında yargılanan sanıklardan Abuzer Yıldırım, sınavın gerçekleşeceği okula resmi polis aracıyla getirildi.

Malatya'da Zirve Yayınevi davasında yargılanan sanıklardan Abuzer Yıldırım, KPSS'ye girdi. Malatya İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi E Blok'ta KPSS'ye giren sanık Abuzer Yıldırım, resmi polis aracıyla getirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı aracı ile sivil polis aracının da eşlik ettiği Yıldırım sınava getirilişinde, araçta bir süre bekletildi. Sınav binası yakınında duran görevli araçlar, yanlış binaya geldiklerini fark edince, görevliler tekrar araca binip E Blok önüne geldi.

ŞAPKA VE GÖZLÜKLE GELDİ
Polisler nezaretinde sınav binasına götürülen Abuzer Yıldırım, aranmadan içeri alındı. Yıldırım'ın güneş gözlüğü ve şapka taktığı görüldü. Yıldırım, zaman zaman yüzünü basın mensuplarından saklamaya çalıştı.

SINAVA GİRME İZNİ ALDI
Malatya Zirve Yayınevi'nde 18 Nisan 2007'de Alman uyruklu Tilman Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesine ilişkin davada, olayın failleri arasında bulunduğu ileri sürülen ve şartlı tahliyeden yararlanıp bir süre önce tahliye olan 5 sanıktan biri olan Abuzer Yıldırım'ın, KPSS için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurduğu ve sınava girme izni aldığı ifade edildi.