Ekonomi
08 Oca 2024 12:48 Son Güncelleme: 08 Oca 2024 12:48

Ziraat Bankası Çin'den 500 milyon dolarlık kaynak temin etti!

Ziraat Bankası kaynak çeşitliliği ve mevduat dışı orta ve uzun vadeli kaynakların artırılmasına yönelik stratejisi kapsamında Çin ile karşılıklı dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla Çin Eximbank'tan 400 milyon dolar ve 700 milyon dolar yuan tutarında, üç yıllık, iki dilimden oluşan bir kredi temin etti.

Ziraat Bankası ile Çin EXIM Bank (The Export-Import Bank of China) arasında 400 bin ABD Doları ve 700 bin Çin Yuanı tutarında, üç yıllık, iki dilimden oluşan bir kredi anlaşması imzalandığı duyuruldu.

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada 'kaynak çeşitliliği ve mevduat dışı orta ve uzun vadeli kaynakların artırılmasına yönelik strateji kapsamında' Çin EXIM Bank ile anlaşma yapıldığı belirtildi. Anlaşmanın 400 bin ABD Doları ve 700 bin Çin Yuanı olacak şekilde üç yıllık ve iki dilimden oluşan bir krediyi içerdiği ifade edildi.

Bankadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bankamız, yerel para dilimi de içeren söz konusu kredi anlaşmasından elde edilecek fonlama ile başta ihracatçılarımız olmak üzere ülkemizin ekonomik gelişimi için öncelikli olan tüm sektörlere katkı sağlamaya ve ekonomik değer üretmeye devam edecektir.

Bankamız son yıllarda attığı adımlarla, uluslararası finans kuruluşları ile yakın iş birliğini sürdürerek, dış finansmanda derinleşme ve çeşitlendirme stratejisini uygulamaya devam etmektedir. Ülkemizde uygulanan politikalar ve artan kredibilite ortamında gelişen ve güçlenen Türkiye ekonomisine desteğimiz, sorumlu, etkin ve sürdürülebilir bankacılık anlayışı doğrultusunda önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürülecektir."