Gündem
20 Tem 2013 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

ZEYİD ASLAN'DAN İLGİNÇ SAVUNMA: HAKARET DEĞİL DOSTANE BİR SOHBETTİ!

AK Parti Tokat milletvekili Zeyid Aslan kadın gazetecilere "sizin bacak aranızı çekerini" sözlerini cevapladı.

Önce CHP ’li Kamer Genç ’le Meclis ’de küfürlü kavgayla gündeme gelen, daha sonra kadın gazetecilere söylediği çirkin sözlerle AK Parti Disiplin Kurulu’na sevk edilen Zeyid Aslan’dan geri adım yok. Aslan, memleketi Tokat’ta kaldığı otelin lobisinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir basın mensubunun, "Gazetelerde en az ceza verilecek diye haberler çıktı. Ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Aslan, "Ben bu konulara pek fazla girmek istemiyorum. Türkiye bir hukuk devletidir, kim bir suç işliyorsa hukuk devletinde her suçun karşılığı bir ceza vardır" diye konuştu.

"BU ÜLKEDE KİMSE DOKUNULMAZ DEĞİLDİR"

Aslan, şunları söyledi: "Suçun karşılığı ne ceza gerektiriyorsa o verilebilir, onun dışında verilecek ceza hukuk ilkelerine ve demokratik ilkelere aykırılık teşkil edecektir. Eğer bir suç işlediğimiz ya da bir yanlış yaptığımız düşünülüyorsa, onunla ilgili bir süreç başlatılmışsa süreci başlatanlar zaten işlendiği ifade edilen suç ya da kabahatin karşılığı neyse onu teklif edebilirler. Onun dışında zaten bir teklif yapmaları mümkün değil. Bir suça verilecek cezanın hafif ya da çok olup olmadığının takdirini belirleyecek olan kanunlardır. Bir suç var mıdır, bir kabahat var mıdır bu da ayrı bir tartışma. Aslında geriye doğru baktığımızda söylenecek çok şey var ama mevcut siyasi kimliğimiz bazı şeylerin söylenmesini şu an için engelliyor. Ama zamanı gelir, bizim de mutlaka söyleyecek sözlerimiz olacaktır. Bu ülkede kimse dokunulmaz değildir."

"DOSTANE SOHBET"

Bir basın mensubunun "Sarf ettiğiniz sözler için pişman mısınız?" sorusunu Aslan, "Yani sarf edilen derken bir hakaret içeren, rencide eden, aşağılayan hiçbir sözün olmadığını burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Orada 12 yıl birlikte çalıştığımız, her gün Meclis bahçesinde birlikte oturup sohbet ettiğimiz, şakalaştığımız gazeteci arkadaşlarla yapılan dostane sohbetten öte hiçbir şey yoktur. Biz, bugün, 12 yıl boyunca orada sohbet ettiğimiz gazeteci arkadaşlarımızın o sohbetler esnasında söyledikleri esprileri bugüne kadar kimseye paylaşmadık, onların da şahsen bunu bir dost esprisi olarak kabul etmeleri ve orada kalması gerektiğini düşünüyorum. Eğer burada sitem etmesi gereken varsa aslında benim. Olayın çok farklı noktalara çekilmesine yorum yapmak istemiyorum" şeklinde yanıtladı.

"TOKAT’IN SORUNLARIYLA UĞRAŞIYORUM"

Memleketi Tokat’ta nasıl tepkiler alındığının sorulması üzerine milletvekili Aslan, "Ben Tokat milletvekili olarak 12 yıldır hizmet ediyorum ve Tokat’ın sorunlarıyla uğraşıyorum. Bunun dışında hiçbir konumda ben ilgilenmediğim gibi vatandaşlarımız da ilgilenmiyor. Tokat’ta karşılaştığımız her bir vatandaşımız biraz önce sizler gibi Tokat’taki vatandaşların sorunlarını aktarıyor. Onun dışındaki konular ne Tokat’ı ne de şahsımda beni ilgilendirmiyor. Biz hizmete odaklı bir siyaset yapıyoruz. Bunun dışındaki konular kendi mecrası içerisinde, yürümesi gereken yerlerde yürür. Gördüğünüz şeyler burada gördüğünüz kadar büyük değil. Sadece bunu ifade etmek istiyorum. Yani buradan görüldüğü kadar büyük olan hiçbir şey yok" diye konuştu.