Gündem
13 Eki 2012 13:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

ZERRE'NİN YÖNETMENİ ALTIN PORTAKAL'I NEDEN SEÇTİ?

Medyaradar için Altın Portakal Film Festivali'ni takip eden sinema yazarı Murat Tolga Şen sordu Erdem Tepegöz cevapladı.

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali dün akşam düzenlene ödül töreni ile sona erdi. Bu yıl jüri tartışmalarıyla dikkat çeken festivalin ulusal yarışma bölümü ilgi çekici filmlerle doluydu. Gösterildiği günden beri ödüllerin favorisi olan, düşenlerin daha da düşmemek için verdiği mücadeleyi sert bir şekilde anlatan ve bu çabasıyla festivalde "en iyi yönetmen" ödülünü kazanan Zerre filminin yönetmeni Erdem Tepegöz sinema yazarımız Murat Tolga Şen’in "Neden Altın Koza film festivaline değil de Altın Portakal’a katılmaya karar verdiniz"? Sorusuna,

"Altın Portakal’a bir tür gönül borcum var. Yıllar önce buraya kısa filmimle gelmiştim ve bu tecrübe bana çok şey kazandırdı. Sinemayla ilgili çok şey öğretti, adeta bir okul oldu benim için. Filmimi tamamladıktan sonra her yerden önce burada göstermek istedim. Bu benim için çok önemliydi" diye cevap verdi.

Seyirciden ve eleştirmenlerden yoğun ilgi gören Zerre sinema yazarımız Murat Tolga Şen’in de favori filmiydi. Film festivalden "en iyi yönetmen", "en iyi ilk film" ve "SİYAD en iyi film" ödülleriyle döndü. Jale Arıkan’ın müthiş performansının ödüllendirilmemesi ise ödül töreninden sonra yapılan partiye katılan konukların ana tartışma konusuydu.

Murat TOLGA ŞEN