CineRadar
06 Şub 2014 11:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Zengin olmanın sırrı bu filmde!

Bu hafta film yağmuru var. Sezonun en iyi filmlerinin gösterileceği haftada, Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar'ı okumadan sinemaya gitmeyin!

Eyvah Eyvah 3'ün "zafer benimdir" diyerek, neredeyse tek başına girdiği geçtiğimiz vizyon haftasından sonra bu hafta yine film yağmuru var. Öncelikle Oscar ödüllerinde yarışan iddialı film, Martin Scorsese'nin Para Avcısı ve neden yarışamadığı hala sorgulanan Mr. Banksbu hafta sinemalarımıza uğruyor. Ayrıca Altın Koza film festivalinden eli boş dönmeyen, Türk/iye sinemasının son dönemdeki önemli filmlerinden biri Daire' de bu hafta izleyebileceğiniz filmler arasında...

"Ben daha eğlenceli, kafa boşaltan bir film izlemek istiyorum" diyenler için de Herkül: Efsane Başlıyor biçilmiş kaftan! Türk seyircisi bu türden swords&sandal filmlerine bayılıyor, eğer film çok kötü değilse gişesi iyi olacaktır. Gişe demişken, Eyvah Eyvah 3 hızını kesse de, Düğün Dernek filmi hala bilet satmaya devam ediyor ve 6 milyon seyirciye ulaştı. Fetih 1453'ün rekorunu kırabilir mi? Bu mümkün.

Bana göre haftanın favorisi ise, orta yaşlı izleyicilerin çok hoşuna gidecek türden bir yaşam muhasebesi draması/komedisi olan Muhteşem Güzellik. İtalyan sinemasından gelen, adı gibi muhteşem bir örnek!

Sömestr tatilinin son haftasında çocuk izleyiciler de unutulmamış! Lego Filmi, onların ve özellikle genç babaların seveceği eğlenceli bir yapım.

İzlemek isteyeceğiniz bir film mutlaka vardır, sinemada olun, sinemasız kalmayın!

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ...

Herkül: Efsane Başlıyor / Hercules: The Legend Begins


Renny Harlin’in yönettiği ve Kellan Lutz, Scott Adkins, Liam McIntyre ile Liam Garrigan’ın oynadığı Herkül: Efsane Başlıyor (Hercules: The Legend Begins), 07 Şubat 2014’de Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kraliçe Alcmene, ülkesini barış içinde yaşatmayı hayal etmektedir. Alcmene’in Zeus’tan olan savaş tanrısı oğlu Herkül, gerçek kimliğini gizlemektedir. Herkül’ün gayrimeşruluğunu bilen kral kendi oğlu Iphicles’i ön plâna çıkarmak için elinden geleni yapmaktadır. Herkül, güzeller güzeli Hebe’ye aşık olur, savaşçı dostlarıyla ittifak kurar, krallığı ve sevdiği kadını kurtarıp Yunan Tanrılarının arasına adını yazdırmak için geri döner.

Muhteşem Güzellik / The Great Beauty

Paolo Sorrentino’nun yönettiği ve Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli ile Carlo Buccirosso’nun oynadığı Muhteşem Güzellik (The Great Beauty), Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İlerleyen yaşına rağmen karşı konulamaz bir cazibesi olan yakışıklı Jep Gamberdella, Roma’nın tadını sonuna kadar çıkarmaktadır. Şık akşam yemeklerinden çılgın partilere koşar. Kıvrak zekâsı ve mizahi kişiliğiyle her zaman bağımlılık yapan biri olmuştur. Onun için masumiyetini koruyan tek şey hâlâ hayallerinde yaşattığı eski aşkıdır. Artık yeniden kalemi kağıdı eline alıp yazmanın zamanı gelmiştir.

Para Avcısı / The Wolf of the Wall Street

Martin Scorsese’nin yönettiği ve Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie ile Matthew McConaughey’in oynadığı Para Avcısı (The Wolf of Wall Street), Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Wall Street borsasında her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. Belfort kısa zamanda bir para makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam etmektedir.

Mr. Banks / Saving Mr. Banks

John Lee Hancock’un yönettiği ve Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell ile Paul Giamatti’nin oynadığı Mr. Banks (Saving Mr. Banks), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gerçek olaylara dayanan Mr. Banks, Disney klâsiği Mary Poppins’in beyazperdeye taşınma hikâyesinin bugüne kadar hiç anlatılmayan perde arkasını ve efsanevi Walt Disney ile yazar P. L. Travers arasındaki neredeyse her şeyi raydan çıkaran hırçın ilişkiyi konu alıyor. Walt Disney’in kızları kendisine en sevdikleri kitap olan Mary Poppins’in filmini çekmesi için yalvardıkları zaman Disney onlara söz vermişti ancak bu sözü 20 yıl sonra gerçekleştirebildi.

Daire

Atıl İnaç’ın yönettiği ve Fatih Al, Nazan Kesal, Erol Babaoğlu ile Selen Uçer’in oynadığı Daire (Circle), 07 Şubat 2014′de Lacivert Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yaşamakta olduğumuz sert değişim dönemini konu alan film, üç karakterin kullanılmayan bir havaalanı etrafında gelişen trajikomik hikâyesini anlatıyor. Üniversitedeki öğretim görevini kaybettikten sonra kullanılmayan bir havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışmayı seçen Feramus ile çalıştığı taşra belediyesinin tiyatrosu kapatılınca hayatla inatlaşmak adına bir Cami’de ölü yıkayıcı olarak çalışmayı kabul eden Betül’ün fırsat bulamadıkları hüzünlü aşkları etrafında gelişiyor.

Lego Filmi / The Lego Movie

Phil Lord, Chris Miller ile Chris McKay’ın yönettiği ve Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks ile Liam Neeson’in seslendirdiği animasyon film Lego Filmi (The Lego Movie), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Orijinal 3D bilgisayar animasyonu film, sıradan, kurallara uyan, kesinlikle vasat bir LEGO mini figürüyken, yanlışlıkla en olağanüstü kişi ve dünyanın kurtuluşunun anahtarı olarak ilân edilen Emmet’ın hikâyesini konu alıyor. Emmet kötü kalpli bir tiranı durdurmak için çıkılan destansı serüvende yer alacak bir grup yabancıya katılmaya çağrılır. Oysa kendisi bu serüven için feci derecede, hem de çok komik biçimde hazırlıksızdır.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.