Dünya
18 Mayıs 2022 13:23 Son Güncelleme: 18 Mayıs 2022 14:06

Zelensky’den Putin’e Charlie Chaplin göndermesi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, 75. Cannes Film Festivali'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hedef göstererek "diktatör" sözlerini kullandı.

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken eski oyuncu ve Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, Cannes Film Festivali'nin 75'inci açılış törenine katıldı. Vladimir Zelensky, gerçekleşen açılışta "sinema ve savaş arasındaki yakın bağ" üzerine bir konuşma yaptı.

Uluslararası Cannes Film Festivali'nin 75'incisi düzenlendi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile Charlie Chaplin'in sinema tarihine geçen "Diktatör" filmi arasında benzerlik kurarak gecede gündem oldu. Zelensky’nin "Dünyanın, yeni diktatörleri anlatmak için yeni bir Charlie Chaplin'e ihtiyacı var" dediği kaydedildi.

Gerçekleşen etkinliğe konuk olan Ukrayna Cumhurbaşkanı, sinema ve savaş arasındaki yakın bağı vurgulayan bir konuşma yaptı. Zelensky'nin video konferans ile yaptığı konuşma, salonda pek çok kişi önce şaşırdı daha sonra ayakta alkışladı.

Zelensky sözlerine şöyle devam etti:

"Size bir hikaye anlatacağım. Bu hikayede en önemli olan başlangıç değil, sondur. Bu son çoktan yazıldı. 20. yüzyılın en korkunç diktatörleri sinemaya bayılırlardı. Ama onlardan geriye, belgesel kroniklerdeki o korkunç görüntüler kaldı. Filmler o dönemde, diktatörlere meydan okumaydı. Bugünlerde işkence görmüş insanları bulmadığımız tek bir hafta bile geçmiyor. Belediye tiyatrosu Mariupol'u Rus bombasının nasıl yerle bir ettiğini gördünüz. Bu tiyatro bugün sizin toplandığınız binaya benziyordu. Oraya insanlar sığınmıştı, onlar sivil insanlardı"