Dünya
17 Haz 2022 12:05 Son Güncelleme: 17 Haz 2022 12:09

Zelenski’den Star Wars göndermesi: Galaktik İmparatorluğu yeneceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, teknoloji devlerinden yardım toplamak için Paris'teki bir konferansa 'hologram' olarak katıldı.

Devlet Başkanı Zelenski hologram olarak katıldığı konferansta Star Wars (Yıldız Savaşları) evrenine ve 2. Dünya Savaşı'na atıfta bulundu. Viva Technology konferansına katılan Zelenski, yüzlerce kişilik kalabalığa, "Teknoloji firmalarına Ukrayna'yı komple bir dijital demokrasi olarak yeniden inşa etmek gibi emsalsiz bir fırsat sunuyoruz" diye konuştu.

İMPARATORLUĞU YENECEĞİZ
Zelenski, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'nin müttefiklerine parasız olarak, geri verilecekleri anlayışıyla malzeme ve hizmet sağladığı sistemi (lend-lease) hatırlatırken, teknoloji şirketlerinden Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşı için de benzer bir uygulama önerdi. Ukrayna lideri, "Normal şartlarda devlet başkanlarının insanlara bir hologram olarak konuşma yapması alışılmış bir şey değildir; ancak Star Wars'un gerçek hayata geçirdiğimiz tek uygulaması bu değil" diye devam etti.

Bu sözleri takiben Rusya'yı Star Wars evreninde kötülüğü temsil eden Galaktik İmparatorluk'a benzeten Zelenski, "İmparatorluğu da yeneceğiz" dedi.

Ukrayna lideri, dijital hükümet yaratma planlarının detaylarını gelecek haftalarda İsviçre'de yapılacak bir konferansta sunacaklarını bildirdi. Zelenski, "Başka hiçbir devlet, size devlet seviyesinde en gelişmiş teknolojileri kullanma şansı vermez" dedi.