Dünya
26 Şub 2022 14:16 Son Güncelleme: 26 Şub 2022 14:19

Zelenski'den peş peşe yeni açıklama: Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski yaptığı son açıklamasında silah bırakmayacaklarını söyledi. Twitter'dan videolu mesaj yayınlayan Zelenski, "Fake haberlere inanmayın. Ben buradayım. Silahlarımızı bırakmayacağız." dedi. Zelenski ilerleyen saatlerde yaptığı yeni açıklamada, "Saldırılar püskürtüldü. Kiev kontrolümüz altında" dedi.

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgali üçüncü gününde devam ederken, Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den yeni bir açıklama geldi.

Zelenskiy, ülkeden kaçtığı ve silah bırakma çağrısı yaptığı iddialarına karşılık paylaşım yaparak hakkında çıkan haberleri yalanladı.

Sosyal medyadan halka seslenen Zelenski "Günaydın Ukraynalılar. Şimdi haberlerde çok fazla yalan haber dolanıyor. Benim silah bırakma çağrısı yaptığıma dair. Ben buradayım ve silahlarımızı bırakmıyoruz. Biz ülkemizi koruyacağız. Silahlarımız bizim doğrularımızdır. Doğrularımız da bizim toprağımızdır, bizim ülkemizdir, çocuklarımızdır. Bütün bunları koruyacağız. Söylemek istediklerim bu kadardır. Yaşasın Ukrayna.

ZELENSKİ: SALDIRILAR PÜSKÜRTÜLDÜ
Kiev'deki çatışmalar gece boyu sürerken, Zelenski'den yeni bir açıklama geldi. Saldırıların püskürtüldüğünü söyleyen Devlet Başkanı, "Kiev kontrolümüz altında, saldırılar püskürtüldü. Bize katılmak isteyen herkese silah vermeye hazırız" dedi.

Zelenski ayrıca iddiaların aksine Kiev'de olduğunu belirterek, "Ukrayna'yı sonuna kadar savunacağız." dedi.

ZELENSKİ'DEN YENİ PAYLAŞIM! AB'YE ÇAĞRI YAPTI
Twitter hesabından paylaşım yapan ve Avrupa'ya seslenen Zelenski, "Uzun süredir devam eden müzakereleri tek seferde sonlandırmak ve Ukrayna'nın Avrupa Birliği üyeliği hakkında karar vermek için bu kritik bir an." ifadesini kullandı.

Zelenskiy, Michel ile görüşmesinde daha fazla "etkili destek" ve Ukraynalıların gelecekleri için kahramanca mücadelelerini ele aldıklarını açıkladı.

LVİV BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadovyi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde 3 helikopterde bulunan 60 Rus askerinin Brody bölgesine indirme gerçekleştirdiğini belirtti. Durumun kontrol altında olduğunu kaydeden Sadovyi, Rus askerlerinin püskürtüldüğünü söyledi.

ABD'NİN TAHLİYE TALEBİNE OLUMSUZ YANIT VERMİŞTİ
ABD'nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'e Rusya tarafından yakalanması ya da öldürülmesini önlemek için kendisini Kiev'den çıkarmayı teklif ettiği ancak Zelenski'nin bu teklife şu ana kadar olumsuz yanıt verdiği iddia edilmişti.