Dünya
13 Nis 2022 00:53 Son Güncelleme: 13 Nis 2022 00:57

Zelenski'den Putin'i çok kızdıracak fotoğraf! Kelepçeli halini paylaştı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya lideri Putin'le yakın ilişkileriyle bilinen ve "Putin'in Ukrayna'daki gözü" olarak tanımlanan Ukraynalı muhalefet lideri Medvedçuk'un yakalandığını paylaştığı fotoğrafla duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram'dan yaptığı paylaşımda, Rus yanlısı Ukraynalı siyasetçi Viktor Medvedçuk'un kelepçe takılmış bir fotoğrafını paylaştı.

 "DETAYLARI SONRA PAYLAŞACAĞIZ"

Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) özel bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Zelenski, "Tebrikler! Detayları sonra paylaşacağız." ifadesini kullandı.

 KREMLİN: DOĞRULUĞUNDAN EMİN DEĞİLİZ

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov fotoğrafa ilişkin açıklama yaptı. Peskov, Zelenski'nin paylaştığı fotoğrafı gördüğünü ancak gerçek olup olmadığından emin olmadığını söyledi.

 

 EV HAPSİNDEN KAÇMIŞTI

Rusya lideri Putin'le yakın ilişkileriyle bilinen ve geçen yıl casusluk suçlamasıyla tutuklanan Ukraynalı muhalefet lideri Medvedçuk'un ev hapsinden kaçtığı duyurulmuştu.

 ZELENSKİ'YE İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Medvedçuk'un lideri olduğu Yaşam İçin Muhalefet Platformu, Rusya'nın Ukrayna'ya operasyonu başlatmasından bir gün önce Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'ye istifa çağrısında bulunmuştu.