Kültür Sanat
27 Ara 2023 09:13 Son Güncelleme: 27 Ara 2023 09:18

Zeki Demirkubuz’dan Nuri Bilge Ceylan açıklaması: Bir tane tokat atmak istedim

Zeki Demirkubuz, 2006'dan beri küs olduğu Nuri Bilge Ceylan ile ilgili konuştu: Çok yakınındaki bir akrabasına sordum. Cannes Film Festivali aleyhinde konuştuğum için benimle konuşmadığını söyledi.

Bir dönem çok yakın arkadaş olan Türkiye sinemasının iki önemli yönetmeni olan Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz'un uzun yıllardır görüşmediği biliniyor.

Kulislerde bu küslüğün nedenine ilişkin farklı söylentiler yer alırken, Zeki Demirkubuz Nuri Bilge Ceylan ile arasındaki soğukluk hakkında ilk kez konuştu.

Habertürk televizyonunda konuşan Demirkubuz, 2006 yılında Kader adlı filminin Antalya Film Festivali’nde ‘en iyi film’ ödülünü altığı törende Nuri Bilge Ceylan’ın bayıldığını hatırlatarak “Törenden sonra ‘iyi misin’ demek için aradım. Konuşmak istemedi ve o günden itibaren konuşmadı. 2 gün sonra sokakta yüz yüze geldik “iyi misin” dedim. Yüzünü çevirdi. Bir tane tokat atmak istedim…” dedi.

'SEN FESTİVALİN MUHTARI MISIN?'

Nuri Bilge Ceylan’ın kendisiyle neden konuşmadığını bilmediğini belirten Demirkubuz “Çok yakınındaki bir akrabasına sordum. Cannes Film Festivali'nde aleyhinde konuştuğum için benimle konuşmadığını söyledi. Lan Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? Sana ne” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Nuri Bilge Ceylan'ın 2014'te Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazandığı "Kış Uykusu" filminin kitabı geçtiğimiz günlerde  yayımlandı. Ceylan, kitapta "Üç Maymun" filmini Zeki Demirkubuz'un senaryosundan intihalle çektiği iddiasına yanıt vermişti.

Zeki Demirkubuz'un gerçeği bildiğini belirten yönetmen "Öyle bir şey yok ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim yaratmayı tercih ediyor. Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta" ifadelerini kullanmıştı.

 Zeki Demirkubuz dün akşam, Nuri Bilge Ceylan’ın bu sözlerine “Üç Maymun'u izlemedim. Adilik yapmasın. Çünkü ben ima etmem, bir şey varsa çat çat söylerim” sözleriyle cevap verdi.