Gündem
06 Nis 2011 11:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

ZEKİ ALASYA O SÖZLER İÇİN BİN PİŞMAN! VİDEO

Sinema ve tiyatro oyuncusu Zeki Alasya Emek Sinemasının açılışıyla ilgili tartışılan sözlerine açıklık getirdi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılan 30. Uluslararası İstanbul film festivalinin açılış töreninde Alasya, ’Emek sinemasının sahnesinde namaz kılınacaksa hiç açılmasın daha iyi’  sözleriyle büyük tepki almıştı.

Aktifhaber’in haberine göre; CNN Türk’te Cüneyt Özdemir’in hazırlayıp sunduğu “5N 1K”  programına konuk olan Zeki Alasya 30. uluslararası İstanbul Film Festivalinde büyük tepki çeken konuşmalarına açıklık getirdi.

Alasya namaz kılmanın gerekli ve kutsal bir ibadet olduğuna inanan biri olduğuna kimsenin görmesi için yapılan bir ibadet olmadığını ifade etti.

1967 yılında Milli Talebeler Birliğini dinci örgencilerin ele geçirdiğini oyun oynanan sahnede toplu şekilde namaz kılındığını sahneyi mescide dönüştürüldüğünü amaçları ise birilerine bir şeyler gönderme olduğundan dolayı tepki gösterdiğini belirtti.

Namaz kılmanın kutsallığına inan biri olduğunu ve söylediği sözlerden dolayı pişman olduğunu ifade eden Alasya, din düşmanı olmadığını, temiz bir müslüman olduğunu ve kendisinin de ibadet eden biri olduğunu söyledi.

İşte o açıklamalar..