Gündem
19 Şub 2013 10:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

ZEKİ ALASYA, METİN AKPINAR İLE NEDEN YENİDEN BİRARAYA GELMİYOR?

Usta oyuncu Zeki Alasya, uzun yıllar birlikte çalıştığı Metin Akpınar'la neden yeniden bir araya gelmediği sorusunu cevapladı.

Metin Akpınar'la yeniden bir araya gelebileceğini söyleyen usta oyuncu Zeki Alasya, ''Medeni bir şekilde noktalayalım istedik ve sadece tiyatroyu noktaladık. Onun dışında tekrar bir şeyler yapabiliriz'' dedi.
Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinliği usta aktör ve yönetmen Zeki Alasya'yla devam edecek.

Etkinlikten önce Gece Gündüz programında Yekta Kopan'ın sorularını yanıtlayan Zeki Alasya, uzun yıllar birlikte çalıştığı Metin Akpınar'la neden yeniden bir araya gelmediği sorusunu da cevapladı:

BİR ARAYA GELDİK BİR YIL SONRA AYRILACAKLAR DENDİ

''Biz Metin'le bir araya geldiğimiz yıl hemen sormaya başladılar 'Ne zaman ayrılacaklar?' diye. Ya bir durun hemen niye ayırıyorsunuz! 'Bunlar ayrılmalılar' dediler. Çünkü burada başarı hikayeleri istemiyorlar, çekemiyorlar. Ancak, şöyle bir şey var; beraberlikler zaman içinde çok farklılaşabiliyor. Bir süre sonra aynı şeyleri düşünmeyebiliyorsunuz. Evlilikler de bile böyle. O zaman alaturka düşünceler yerine cesurca, medenice el sıkarak ayrılmak çok daha doğru oluyor. Bizim yaptığımız buydu."

AYNI FİKİRDE OLDUĞUMUZ KONULARDA AYRI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIK

"Yüzde yüz aynı fikirde olduğumuz konularda ayrı düşünmeye başladık. O yüzden ayrılmak en doğru karardı. Ayrıca, bir süre sonra olacağını düşündüğümüz düşüşler başlıyor ki, biz başlamadan bitirdik."

SADECE TİYATROYU NOKTALADIK

"Medeni bir şekilde noktalayalım istedik, tiyatroyu noktaladık. Ama sadece tiyatroyu. Sonrasında Güle Güle, Rus Gelin gibi filmlerde beraber çalıştık. Bu tarz projeler şu anda yapılmıyırsa bireysel işlerimizden dolayıdır. Dizilerimiz var, onlar devam ediyor çünkü."

DİZİLER UZUN SÜRÜYOR AMA SİNEMA FİLMİ YAPABİLİRİZ

"Metin Akpınar'la yeni bir şey yapacaksa bu sinema olabilir. Diziler uzun sürüyor. Diğer işlerimiz bakımından zor olur. Tiyatroda eskisi gibi seyirci bulabileceğimizi düşünmüyorum. O yüzden sinema en kolayı."

PARAYI DİZİLERDEN KAZANIYORUZ YÖNETMENLİK YAPAMIYORUM

"Şu anda yönetmenlik yapmamamın nedeni diziler. Kazandığımız paranın büyük bir kısmını dizilerden kazanıyoruz çünkü. Bu herkes için böyle.

Dizi sektöründe durumlar kötü elbette ama bu iş kanallara bırakılırsa düzelmez.''