Gündem
25 Ara 2013 18:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Zekeriya Öz'den Abdülkadir Selvi'ye yanıt! (Medyaradar/Özel)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısına dair twitter'dan bir açıklama yaptı.

Zekeriya Öz, twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Abdülkadir Selvi'nin köşesinde hakkımda yazdıklarının tamamı yalan, iftira ve hayal mahsulüdür. Bu yazıların amacı, soruşturmanın yönünü değiştirmeye ve kamuoyunu gerçeğe aykırı yönlendirmeye matuftur' dedi. 



ÖZ HAKKINDAKİ İDDİALAR NEYDİ?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye'deki cemaat hükümet krizinin Başbakan'ın Pakistan ziyaretine yansımasına yer verdiği yazısında inanılmaz iddialarda bulundu.Selvi, Zekeriya Öz'ün Emniyet'e başında bir bakanın olduğu örgüt şeması çizdirmeye çalıştığını söyledikten sonra Başbakan'ın şu sözlerini aktardı: "Bu adamın bizden talepleri oldu. Ergenekon'la mücadeledeki çabası nedeniyle 2 kez terfi ettirdik. Ama memnun kalmadı. Bizden bölgeyi istedi. Vermedik. O zaman siz görürsünüz diyor."

İşte Selvi'nin o satırları:

Heyette, İstanbul operasyonunun intikam savaşına dönüştüğü yönünde yorumlar yapıldı.

Polisteki ifadelere ekleme yapıldığı, dost sohbetlerinde mahkeme heyetinin tutuklama konusunda baştan önyargılı olduğuna dair örnekler paylaşıldı.

'14 ay boyunca teknik takip yapıyorsun o zaman al adamları. Niye şimdiye kadar bekledin?' şeklinde yorumlar geldi.

Pakistan gezisinden önce henüz Türkiye'deyken kulağıma gelmişti.

Savcı Zekeriya Öz'ün kameraların ışıkları altında gövde gösterisi yaparak İstanbul Emniyeti'ne gittiği anı kast ediyorum.

Zekeriya Öz'ün orada polislere, 'örgüt şeması' çizdirmek için talimat verdiği söyleniyor. Örgütün tepesine de bir bakanı yerleştirmek suretiyle.

Zekeriya Öz'e göre bir örgüt var bu örgütün lideri de kabinenin bir bakanı...

Savcı Öz'ün emniyetten çıkarılış şekli ise ilginç.

Başbakan Erdoğan bütçe görüşmelerinden sonra Cuma günü milletvekilleriyle yemekli bir toplantı yapmıştı.

BİZDEN BÖLGEYİ İSTEDİ

Orada Başbakan üç noktanın altını çiziyor.

1-Biz yolsuzlukla sonuna kadar mücadele ederiz. Üç Y yani yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele hedefimizi daha yola çıkarken ortaya koymuşuz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.

2-Bir operasyon başlatılıyor. İlk günden bakanlarımız hedefe konuluyor. Burada bir art niyet var. 14 ay takip yapmışsın. Neymiş bir çantayla eve girmiş, çanta olmadan çıkmış. Çantanın içinde ne vardı? Hepimiz bir eve giderken elimiz boş gitmeyiz. Bir çikolata alırız en azından. Niye operasyon yapmadın o zaman? Maksat farklı.

3- Bu adamın bizden talepleri oldu. Ergenekon'la mücadeledeki çabası nedeniyle 2 kez terfi ettirdik. Ama memnun kalmadı. Bizden bölgeyi istedi. Vermedik. O zaman siz görürsünüz diyor.

O adam kim?

İzlemeye devam edin. Daha neler çıkacak?

MEDYARADAR/ÖZEL