Medya
03 Oca 2022 12:18 Son Güncelleme: 03 Oca 2022 12:45

Zamlar Fatih Altaylı'yı çileden çıkardı: Şimdi nereyi basacaksınız!

Türkiye 2022'ye yeni zamlarla uyandı. Fatih Altaylı da gelen son zamlara tepki göstererek "Kurları aşağı çekmeyi başardı” diye sevinip halay çekenlere bu “zamları” anlatmak normalde kolay olmaz” dedi.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, enerji dahil olmak üzere devletin mal ve hizmetlere zam yapmasıyla ilgili olarak, "Hayat pahalılığını polisiye tedbirlerle engelleyebileceğini zannedenlerin, fiyat artışlarını stokçuluğa bağlayanların, polise jandarmaya depo bastırarak kamunun gücünü gösterenlerin şimdi ne yapacağı ise ayrı bir merak konusudur" dedi. 

Altaylı, temel gıda ihtiyaçlarındaki fiyat artışında aracıyı ve perakende zincirlerinin suçlandığını hatırlatarak, "Soğandaki, bakliyattaki, bitkisel yağdaki fiyat artışlarında aracıyı ve perakende zincirlerini suçlayanların, akaryakıtta vergiden, elektrikte ise neden olduğunu dahi bilmediğimiz fahiş artışlardan kimi sorumlu tutacaklarını bildiklerini zannetmiyorum. Herhalde, Emniyet güçlerinin zam yapan kamu kurumlarını basacak hali yok. Bakanlar Kurulu'nu da basmayacaklarına göre acaba nereyi veya kimi basacaklar diye merak etmiyor da değilim" ifadesini kullandı.

Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Düne kadar evlerin önünde duran lüks otomobil sayısını gelişmişlik ve başarı göstergesi diye halka anlatıp, iktidarlarını övenlerin o otomobilleri yola çıkamayacağı bir ortam yaratmaları, yıllar süren zenginleşme masalını, şimdi fukara edebiyatına çevirmeleri çok açık bir tutarsızlıktır.

Üstelik de tüm bunlar olurken, iktidara yakın müteahhitlere yapılan ödemelerin azalmak yerine artması, Kamu Özel İşbirliği projelerinin hazinemize soktuğu hortumun asla ve asla daralmaması tutarsızlıktan da öte bir durumdur. Ancak anladığım kadarı ile bir eliyle gençlerin telefonunu kontrol edip, diğer eliyle halay başı olarak mendil sallayanların bu tutarsızlık pek umurunda değildir."

Yazının tamamı için tıklayın.