Gündem
13 Mar 2014 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:59

Zaman'dan Sabah'ın haberine sert yalanlama;Havuz medyası yalan habercilikte hız kesmiyor!

Gazetenin Yenibosna'daki binasının kaçak olduğu yönündeki haber yalanlandı.

Zaman gazetesinin İstanbul Bahçelievler-Yenibosna'daki binasının okul vaadiyle alındığı ancak matbaa tesisleri ve gazete binasının yer aldığı arsada, okul faaliyetiyle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı öne sürüldü.

Sabah gazetesinin iddiasına göre, Zaman'ın idare ve matbaa tesislerinin bulunduğu binanın, 'Merkezi okul yapacağız' vaadiyle alındığı ancak gazeteye dönüştüğü anlaşıldı.

Zaman gazetesi Sabah'ın haberini şu açıklamasıyla yalanladı:

"Havuz medyası yalan haberde sınır tanımıyor

ŞİMDİ DE TAPULU BİNAYA KAÇAK MUAMELESİ

Havuz medyası yalan habercilikte hız kesmiyor.  Sabah Gazetesi “Okul arsasına gazete binası” başlıklı haberinde, Zaman Gazetesinin İstanbul Bahçelievler'deki binasının kaçak olduğu iftirasını attı.

Oysa 2004 yılında Hazine tarafından satışa çıkarılan araziyi Feza Gazetecilik A.Ş. gerekli tüm izin ve belgeleri tamamlayarak yasal bir şekilde satın aldı. Bahçelievler Belediyesi'nden yapı ruhsatı, yapı kullanma belgesi, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları alındı. Ayrıca İstanbul Valiliği ve Maliye Bakanlığı tarafından da tüm izin ve yetki belgeleri verildi. Ancak tüm yasal izin ve prosedürlerin tamamlanmış olmasına rağmen havuz medyası, kurumları vasıtasıyla gazetemize çamur atmaktan geri durmadı.

Sabah Gazetesi haberinin devamında Feza Gazetecilik A.Ş.'nin arsayı ‘okul yapacağız' vaadiyle aldığını ancak daha sonra gazeteye dönüştürdüğünü öne sürdü.  Ancak 11 Kasım 1996 yılında Milli Emlak'tan 49 yıllığına okul yapmak için kiralanan arsa üzerine denildiği gibi ‘Feza İletişim Meslek Lisesi' yapılmış daha sonra söz konusu arsa 2004 yılında AK Parti tarafından çıkarılan ve Hazine tarafından uygulanan bir yasa kapsamında yanındaki arsalar ile birlikte Feza Gazetecilik A.Ş.'ye satıldı. Hazine arazileri ile ilgili kanun kapsamında İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde birçok işyeri ve özel teşebbüs parasını ödeyerek devletten arazilerini satın almıştı."

O açıklamanın tamamını okumak için tıklayınız.