Polemik & Kulis
05 Eyl 2016 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:31

Zaman'a taşınacak TRT'ye ekipman hediyesi! (Medyaradar/Özel)

15 Temmuz sonrasında OHAL kararı ile kapatılan Zaman gazetesi binasına TRT taşınacak... Zaman ve kapatılan tüm televizyon ile ile gazetelerin tüm ekipmanları da TRT'ye devrediliyor...

15 Temmuz öncesi kayyum atanan Zaman gazetesi, darbe girişimi ertesi gelen "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile kapatılmıştı. Sonrasında da TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve diğer yetkililerin Yenibosna'da bulunan eski Zaman gazetesi binasında yaptıkları inceleme sonucunda binayı kurum için çok uygun buldukları öğrenildi.  

Önümüzdeki süreçte Zaman gazetesinin devasa binasına taşınacak olan TRT'ye teçhizat müjdesi de geldi. 

Zaman gazetesi, Samanyolu TV, Irmak TV gibi televizyonların binalarının yanısıra canlı yayın araçları, ses sistemleri, ışık sistemleri, stüdyo sistemleri, kamera ve kamera ekipmanları, reji ve atölye ortamı, VTR cihazı, monitörler, video mikserleri, mikrofonlar, intercom cihazları, platformlar, montaj ve yönetim gereçleri, teknik alet ve edevatlar, ışık sistemleri gibi tüm televizyon teçhizatları da TRT'ye devredilecek. 

Tüm bunlar OHAL kararnamesi gereğince olacak. Ayrıca OHAL ertesi kapatılan Koza-İpek Medya Grubu'na ait Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV, Millet gazetesi gibi medya organlarının  ekipmanları da OHAL kararnamesi ile TRT'ye geçecek.

MEDYARADAR/ÖZEL