Medya
11 Ara 2013 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Zaman yazarının Balbay tepkisi! Sanki Mandela hapisten çıkmış!

Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan "Mustafa Balbay niçin tutuklandı" diye sordu.

İşte Alkan'ın yazısındaki ilgili bölüm:
 
Birkaç gündür Mustafa Balbay hakkında basının özellikle bir kanadında yapılan yayınlar, insanların çoğu nazarında şöyle bir kanaat uyandırabilir:
 
Büyük haksızlıklara mâruz kalan bir fikir adamı, bir basın mensubu hürriyetine kavuştu; hak tecelli etti. İki vakte kalmaz diğer mazlumlar da serbest kalırlar! Balbay hakkındaki yayınlarda büyük bir neş’e ve nikbinlik görülüyor. Mandela’nın 1990’da zindandan çıkmasını hatırlatır bir coşkuyla kuşatıldık.
 
Sayın Balbay’ı tanımam; hakkında lehte veya aleyhte bir önfikrim yok. Hapisten çıkması, eşine yavrularına, ailesine kavuşması, ardından Meclis’te yemin ederek yasama görevine başlaması güzel şeyler; gözleri aydın olsun, samimiyetle kutluyorum.
 
Basınımız bu güzel haberi servise koyarken meselenin önemli bir veçhesini ihmâl etti: Balbay niçin tutuklandı, neyle itham edildi ve hangi cezayı aldı; şimdiki statüsü nedir, niçin serbest bırakıldı; bu karar diğer Ergenekon hükümlülerini de etkileyecek midir? Gazete okuyucusunun bilmediği ayrıntılar yani...
 
Sayın Balbay, Ergenekon davası kapsamında, TCK’nın 312/1, 313/1 maddelerini ihlalle suçlandı. Bu madde kısaca zor kullanarak hükümeti ortadan kaldırma fiilini tanzim ediyor.