Medya
10 Mayıs 2014 09:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Zaman yazarını çileden çıkardılar; O yazıyı okuyunca ellerim titredi!

Murat Yetkin'in şahit olduğu Bir AK Partilinin söylediği “Damat Fethullahçı ama kızım Müslüman" ifadesi yankı uyandırdı.

AK Parti'ye oy vermemesi için kızını memleketine götürmek isteyen cemaatçi damadı için ağır konuşan AK Partili baba gündeme oturdu.

17 Aralık sürecinden hız kazanan AK Parti cemaat kavgası tehlikeli ihtilaflara doğru yelken açıyor. Seçim bitti ama taraflar arasındaki gerilim devam ediyor.

AK Parti tabanında hükümeti devirmekle suçlanan cemaate yönelik suçlamalardan biri var ki o çok tartışıldı. Radikal yazarı Murat Yetkin,şahit olduğu hasta ziyaretinde konuşulanları dün köşesinde yazmıştı.

Sosyal medyada konuşulan bu konu bugün Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan'ın köşesine de konu oldu.

Saat tartışmaları nedeniyle Zafer Çağlayan'ı eleştiren Alkan, yazısının sonunda bu sözü söyleyenlere Kur'an ayetiyle yüklendi.

İÇİMİZDEKİ BEYİNSİZLER

(...) Saat konusunda size başka tüyolar da verecektim ama az önce, “Damat Fethullahçı ama kızım Müslüman” başlıklı bir yazı okuyunca elim titredi.

Bu haber, “O da bizden alıyor” karesine poz veren çakma saat tezgâhtarı siyâhî delikanlı fotoğrafında olduğu gibi şüpheli bir haber değil, Radikal’den Murat Yetkin kulaklarıyla şahit olmuş bu sözün sarf edildiği âna. Başka şahitler de varmış.

Burası sözün bittiği yerdir. Yorum gerektirmez, sadece Araf 155. âyetteki sözlerle Allah’a sığınılır: “İçimizden beyinsizlerin işlediği (günâh) yüzünden hepimizi helak mı edeceksin; o ancak Senin bir imtihanındır.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız