Medya
22 Eki 2013 13:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

ZAMAN YAZARINDAN İLGİNÇ İDDİA! SARIGÜL'ÜN ARKASINDA AKP MEDYASI VAR!

CHP'nin İstanbul aday adaylarını yorumlayan Zaman yazarı Bülent Korucu, hükümete yakın medyanın Sarıgül'ü desteklediğini iddia etti...

CHP'nin İstanbul adayı kim olacak sorusunu köşesine taşıyan bir diğer ismi de Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu oldu.

"AKP MEDYASI SARIGÜL'Ü DESTEKLİYOR!"

Korucu CHP'nin İstanbul için öne çıkan iki seçeneği Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin'i mercek altına aldığı yazısında AKP medyasının Sarıgül'ü desteklediğini iddia etti. Sarıgül için "CHP’nin kararını kolaylaştırmak için AK Parti’ye yakın medyanın ‘desteği’ arkasında." diyen Zaman yazarı Akşam gazetesinin yayınladığı Sarıgükl ve yolsuzluk dosyaları haberleri için de ilginç bir yorum yaptı. Korucu, Akşam'ın Sarıgül'ü hedef alan haberleri için "Bazı gazetelerin sıklaştırdığı aleyhte haberler, sanılanın aksine Sarıgül’ün işine yarıyor. Mustafa Bey’e “Bakın AK Parti benim ismimi duyunca panikledi” diyebilmesinin pasını veriyor, o yayınlar." dedi.

İşte Korucu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Gelelim Sarıgül’e: Şişli’de üçüncü dönemini bitiriyor. Adaylıkta ismi bir adım önde diyebiliriz. CHP’nin kararını kolaylaştırmak için AK Parti’ye yakın medyanın ‘desteği’ arkasında. Bazı gazetelerin sıklaştırdığı aleyhte haberler, sanılanın aksine Sarıgül’ün işine yarıyor. Mustafa Bey’e “Bakın AK Parti benim ismimi duyunca panikledi” diyebilmesinin pasını veriyor, o yayınlar. Sarıgül’ü aday yapmak Kılıçdaroğlu’na parti içi dengeler açısından hem risk hem de fırsat sunuyor. Sarıgül, kim genel başkan olursa başının üstünde salınacak bir ‘Demokles’in kılıcı’. Biriken enerjiyi boşaltmak liderin elini rahatlatır. Sarıgül kazanırsa iktidar partisine vurulabilecek en büyük darbe olur. Solun tartışmasız lider adayı haline gelir ama en azından beş yıl bir yere kımıldayamaz. Murat Karayalçın bırakıp gittiğinden beri parti Ankara’da belini doğrultamıyor. Hatta aday olursa, bırakıp gitme ihtimali Sarıgül’ün en büyük handikaplarından birine dönüşür. Seçmene bunun inandırıcı garantisini vermesi gerekecek. Seçimi kaybederse en iddialı olduğu şehirde kaybetmiş ve liderlik hülyaları darbe yemiş olacak. İki sonuç da Kemal Bey’in işine gelir. Oylarda sıra dışı artış olması hali müstesna; o zaman kaybetse de Mustafa Bey liderlik koltuğuna daha güçlü kilitlenir.