Medya
30 Haz 2014 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:22

Zaman yazarından çarpıcı iddia; Gülen Cemaati'ne karşı cemaat kuruyorlar!

Zaman yazarı Ali Bulaç, cemaate karşı kurulan cemaatlerin, hükümeti yaptığı telkinlerle iç politikada büyük yanlışlara sevk ettiğini söyledi....

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, Gülen cemaatine karşı, hükümeti arkasına alan bir cemaat oluşturulduğunu belirttiği yazısında çarpıcı tespitlerde bulundu.

Devletin özellikle 17 Aralık sonrasından cemaatleri kendine lojistik sağlayan figüranlar durumuna düşürdüğünü yazan Bulaç, bu taktiğin Gülen cemaatine karşı yürütülen mücadelede devlet içindeki bir grubun fikri olduğunu ileri sürdü.

İşte Ali Bulaç’ın “Cemaate karşı cemaat kuruyorlar” başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

17 ARALIK SONRASI YENİ TAKTİK!

17 ve 25 Aralık süreciyle devletin bir kere daha kendini restore etmeye çalışırken kullandığı “darbe yöntemleri”nden biri cemaat veya STK’lar arası gerilimden yararlanmaya kalkışması, adil vasfını kaybetmesi oldu.

CEMAATLERİ LOJİSTİK KAYNAĞI FİGÜRANLARA ÇEVİRDİLER

Muazzam bir algı oluşturma operasyonuyla Hizmet Hareketi’nin hükümete karşı kumpas kurmakla suçlanması diğer cemaatlerin koruma içgüdüsüyle hükümetin yanında yer almalarını sağladı. “İtham ispat değildir” fehvasınca ortada sadece itham olup ispat olmadığı halde, geleneksel devlet kendini bir kere daha kuruluş felsefesine uygun tahkim etmek üzere harekete geçti, korkularını artırmak suretiyle cemaatleri kendine lojistik sağlayan figüranlar durumuna düşürdü.
...
CEMAATLERE KARŞI CEMAAT OLUŞTURMAK KİMİN FİKRİ?

Cemaatlere karşı cemaat oluşturmak, bir grubun fikriyatıdır. Bu grup dünya görüşü, din yorumu ve ülke projesini temel alıp kamuyu yeniden yapılandırmak istiyor. Bu grubun Milli Görüş’le herhangi bir yakınlığı yok. Öteden beri kendi başlarına var olamadıklarından bu iktidarı büyük fırsat biliyorlar. Nasıl İttihatçılar dış politikayı sabote ettilerse, iç sosyal politikaları da bu marjinal grup hükümete yaptığı telkinlerle büyük yanlışlara sevk ediyor

Yazının tamamı için tıklayınız