Polemik & Kulis
28 Ağu 2013 13:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:22

ZAMAN YAZARINDAN BAŞBAKAN ERDOĞAN İÇİN ŞOK GAZZE İDDİASI!

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyareti ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

BugünTV’de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuşan Ali Bulaç, Başbakan Erdoğan’ın Gazze ziyareti ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Ali Bulaç Mısır’daki askeri darbenin zamanlamasına dikkat çekerek “Başbakan’ın Gazze’ye gideceği tarihten iki gün önce Mısır’da darbe oldu. Zamanlamasını insan sormadan edemiyor” dedi.

İşte Ali Bulaç’ın yaptığı o açıklamalar:

Şu anda Türkiye’nin de Hamas’a yardım edebileceği hiçbir imkanı yok. Hamas’a ulaşması bile mümkün değil.

Mursi devrilince Hamas’ın bütün bağları,bütün destekleri kesildi. Ve  biliyorsunuz tünelleri havaya uçurdu Mısır yönetimi darbeden sonra. Hamas’ın dünya ile de ilişkisi kesildi. Şimdi tekrar Hamas boğulmamak için, nefes alabilmek için. Türkiye Hamas’ı destekledi, Hamas’ın bu yeni kombinezonda yer almasının sağlamak istedi ama şu anda Türkiye’nin de Hamas’a yardım edebileceği hiçbir yardım yok. Hamas’a ulaşması bile mümkün değil. Hatta biliyorsunuz Türkiye ile ABD arasındaki en temel ihtilaf noktalarından bir tanesin Sn. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’ye gitmek konusunda ısrar etmesiydi. Eğer 3 Temmuz olmasaydı, 5 Temmuz veya 6 Temmuzda Sn. Başbakan  Gazze’ye gidecekti. Bu tarihlerden iki gün önce Mısır’da darbe oldu, bazen de insan düşünüyor acaba darbenin bu tarihle bu gidişle de hiç değilse uzak mesafeden bir ilgisi var mı yok mu diye insan sormadan da edemiyor.