Gündem
20 Tem 2014 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:28

Zaman yazarı TRT'yi Dünya Kupası'ndan vurdu!

Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nın yayıncı kuruluşu TRT'yi hedef alan Ahmet Turan Alkan çok sert bir yazı kaleme aldı.

Siyasi gündeme dönük yazıları ile tanınan Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, TRT'nin Dünya Kupası perfomansını yerden yere vurduğu yazısında "Saçmalığın boyutlarını öğrenmek isteyenler, internette forum sitelerinde bu konuyla ilgili bitip tükenmek bilmeyen şikayetçi görüşlerine göz atabilirler." dedi.

İşte Alkan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

BİR TRT KLASİĞİ


“Maç TRT’de izlenir” diye bir klişe vardır ya hani; biraz onu hatırlayarak, biraz da “En azından devletin malıdır, ciddi kuruluştur, adam gibi yayıncılık yapar” güvenciyle geçtik TV başına...

ARA DA BULASIN MAÇI VEREN TRT KANALINI

İyi de ara ki bulasın maçı veren TRT kanalını...

Uydu listesinde bir hayli TRT kanal listesi var; her birini tek tek muayene edip, naklen yayını yakalamak lazım. Kimi gün spor kanalında, bazen TRT 1’de, bazen HD kanalında...

Her maçtan önce, “Acaba maç yayınını bulabilecek miyim?” heyecanı çekip durduk; onca resmi kanal bolluğunun tam olarak ne işe yaradığını pek anlayabilmiş değilim. Üstelik TRT yayınlarını güya sonu ..mart’la biten bir şifreli kuruluştan izleyen bir platformun abonesiyiz. TRT HD yayınını bir defa tesadüfen yakalayabildim.

BİZİ Mİ İŞLETİYORLAR DİYE DÜŞÜNDÜM...

Bir ara, “Yahu koca Dünya Kupası geldi geçiyor, HD kalitesiyle bir maç seyredemeyecek miyiz bre!” diye kendimizi gaza getirip smartçılardan teknik destek alalım dedik. Verilen cevap şöyleydi: “Filan kanalı açın, 10 dakika seyrettikten sonra filancaya dönerseniz belki bağlanabilir!”

-Bizi mi işletiyorlar nedir diye hayli düşündükten sonra yine o bildiğimiz ve alıştığımız görüntü kalitesiyle yetinmek zorunda kaldık; buna da şükürdü çünkü... Öyle zannediyorum ki seyircilerin onda dokuzu aynı durumdadır.

SAÇMALIĞIN BOYUTLARINI GÖRMEK İÇİN FORUMLARA BAKIN

Saçmalığın boyutlarını öğrenmek isteyenler, internette forum sitelerinde bu konuyla ilgili bitip tükenmek bilmeyen şikayetçi görüşlerine göz atabilirler. Vergilerimizle yayın yapan TRT, zengin teknik kadrosuna ve altyapısına rağmen 2014 yılında seyircilerine kupa maçlarını HD kalitesinde seyrettirmeyi başaramadı!