Gündem
09 Mar 2010 11:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

ZAMAN, SPORUN DEVLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ!..İŞTE ÖDÜL ALANLAR!..

Bu yıl 20. kez düzenlenen Zaman Gazetesi'nin geleneksel 'Yılın Sporcusu Ödül Töreni'nde "Yılın Spor Adamı" Yıldırım Demirören oldu.

Zaman'ın geleneksel 'Yılın Sporcusu Ödülleri' dün gece sahiplerini buldu. Zaman Gazetesi Merkez Binası'nda bu yıl 20.si düzenlenen ödül töreninde Türk ve dünya sporunun önde gelen simalarının yanı sıra siyaset ve sanat camiasının ünlü isimleri de yer aldı.
 
Galatasaray ve Beşiktaş'ın efsanevi hocası, S.Donetsk ile UEFA Kupası'nı havaya kaldıran Rumen teknik adam Mircea Lucescu, organizasyon için ülkemize geldi. Bir dönem A Milli Futbol Takımı'mızı da çalıştıran Alman teknik adam Sepp Piontek de onur konukları arasındaydı. Elazığ'daki deprem sebebiyle duygulu başlayan tören, daha sonra coşkulu bir havada devam etti. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın açış konuşmasıyla başlayan gecede, Zaman okurlarının şeref kürsüsüne çıkardığı sporcular ve spor adamları ödüllerini aldı.

Elazığ'daki deprem sebebiyle duygulu başlayan tören, coşkulu ve eğlenceli bir akışla geçti. Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın açış konuşmasıyla başlayan törende, 2009'da kaybettiğimiz meslek duayenlerimizden Vedat Okyar, İlker Ateş ve Abdülkadir Yücelman için sunulan anma klibi esnasında gözler yaşardı. 'Yılın Sporcusu' kategorisinde kürsüye çıkan olimpiyat 2.si ve dünya şampiyonu tekvandocumuz Bahri Tanrıkulu, ödülünü GSG Müdürü Yunus Akgül'den; Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda devleşen Nazmi Avluca AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya'dan; 30. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda finişi en önde geçen Alemitu Bekele Degfa ise TMOK Başkanı Togay Bayatlı'dan aldı. Beşiktaş'ın geçen sezonki çifte kupa şampiyonluğunda aslan payına sahip olup 'Yılın Futbolcusu' dalında zirveye çıkan Alman Fabian Ernst'e plaketini İstanbul Bş.Bld.Bşk. Kadir Topbaş takdim etti. Bu branşta ödüle layık görülen Emre Belözoğlu'nu TFF Futbol Direktörü Ersun Yanal sevindirdi. F.Bahçeli yıldız, bu sırada Beşiktaşlı futbolculara bakıp, "Biz de 2010'da iki kupa alıp seneye buraya geleceğiz." dedi. Trabzon'un hocası Şenol Güneş, Eskişehir maçı sebebiyle geceye iştirak edemeyen Arda Turan'ın yerine ödülünü babası Adnan Turan'a sundu.

S.Donetsk ile UEFA Kupası'nı havaya kaldıran Rumen teknik adam Mircea Lucescu, 'Özel Onur Ödülü'nü Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'dan aldı. Lucescu, Türkiye'yi çok sevdiğini dile getirirken Ekrem Dumanlı'nın sözleri, herkesi maziye götürdü: "O geçmişte gazetemize başlık olarak kullandığımız gibi hâlâ 'bizim Luçe'. İçimizden biri." 'Yılın Teknik Direktörü' branşında kürsüye çıkan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'ye ödülünü A Milli Futbol Takımı'mızın eski hocalarından Sepp Piontek verdi. Başarılı hoca 'Sepp' diye samimi bir havada başladığı konuşmasında, Beşiktaş camiasının kendine olan güvenine dikkati çekti. Bu kategorinin bir diğer ismi olan Bursaspor'un genç hocası Ertuğrul Sağlam, ödülünü Lucescu'dan alırken sporda barış, kardeşlik ve dostluğun altını çizdi. Mircea Lucescu ise genç teknik adamın, Avrupa'da kupa kaldıracağına inandığını aktardı. Grekoromen Milli Takımı Antrenörü Salih Bora'yı ödüllendiren Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise espriyi patlattı: "Güreş şubesi açmam gerekecek!"

'Yılın Spor Adamı'nda sahneye adım atan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e plaketini Devlet Bakanı Faruk Özak takdim etti. Demirören, şampiyon olacaklarını ima eden F.Bahçeli Emre Belözoğlu'na bakarak, "Kusura bakma, bu sene de biz şampiyonuz." dedi. Bu klasmanda tesisleşmeyle sivrilen İstanbul Bş.Bld.Bşk. Kadir Topbaş, ödülünü Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Akbulut'tan; Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ise İstanbul Valisi Muammer Güler'in elinden aldı. 'Yılın Takımı' ilan edilen Beşiktaş, büyük alkış aldı. Kartal'a ödüllerini, Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı ile yardımcısı Mehmet Kamış verdi. FB Acıbadem Voleybol Takımı'na ise ödüller, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Bahçelievler Bld.Bşk. Osman Develioğlu'ndan geldi. Son olarak GS Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ödüllendirildi.