Gündem
13 Eyl 2010 09:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

ZAMAN KILIÇDAROĞLU'NU UYARMIŞ AMA...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sandık başına gidemedi ve oy kullanamadı. Ancak çok ilginç bir gelişme ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun yarattığı bu hayalkırıklığı ile ilgili 6 Ağustos’ta ZAMAN gazetesi ilginç bir haber yapmış ve Kılıçdaroğlu’nu uyarmış...

İşte Zaman gazetesindeki o haber...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan referandum için ’hayır’ oyu istiyor. Fakat kendisinin ’hayır’ oyu tehlikeye girdi. Adresini değiştirdiği halde bunu bildirmeyen CHP liderinin seçmen kaydı görünmüyor. CHP lideri para cezası da ödeyecek.

Türkiye’yi karış karış gezerek vatandaşlardan referandumda ’hayır’ oyu kullanmalarını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun YSK sitesine göre seçmen kaydı bulunmuyor. Bu durumda CHP lideri 12 Eylül’de yapılacak referandumda ’hayır’ diyemeyecek. Kılıçdaroğlu’nun adres değişikliği beyanını unuttuğu, bu nedenle de oy kullanma hakkı bulunmadığı anlaşıldı. CHP lideri, adres değişikliğini belirtmediği için 329 TL para cezası da ödeyecek.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy kullanmasını tehlikeye sokan olaylar şöyle gelişti: "Kılıçdaroğlu, 31 Ocak 2009 tarihinde İstanbul’da bulunduğu adresten, 20 Temmuz 2009 tarihinde taşınıyor. Ancak adres değişikliği beyanında bulunmayı unutuyor. Nüfus dairesi ise elindeki ilk adres bilgisinden hareket ederek, kişinin bildirimde bulunan adreste olup olmadığını tespit amacıyla emniyete bildirimde bulunuyor. Emniyet tahkikatı sonucunda, Kılıçdaroğlu’nun, nüfusa bildirilen adreste yaşamadığını tespit ediyor. Bunun üzerine, nüfus dairesi, ilk adres bilgisini siliyor. Yeni adres bilgisi olmadığı için de seçmen kağıdı gönderilemiyor." Seçmen kağıdı olmayanlar, doğal olarak oy kullanamıyor. Ancak milletvekilleri için özel bir durum var. Vekiller, seçmen bilgi kağıdı ellerinde olması halinde, kayıtlı oldukları seçim çevresi dışında da oy kullanabiliyor. Fakat CHP liderinin YSK sitesinde kaydı yok.

PARTİ SEMİNERİNDE BOŞ KOLTUKLARA KONUŞTU

Referandumda ’hayır’ kampanyası yürüten CHP’liler dün 09.00’da başlayan ’referandum toplantısı’na yetişemedi. Toplantıya ilk gelen isimlerden biri olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, boş koltuklarla karşılaştı. Toplantıyı yöneten Genel Başkan Yardımcısı Gaye Erbatur, diğer illerden gelen partililer de olduğu için böyle bir sorunla karşılaşıldığını belirterek, durumu kurtarmaya çalıştı. Erbatur’un, "İsterseniz biraz bekleyin, konuşmaya sonra başlayın." teklifini kabul etmeyen CHP lideri, büyük bölümü boş olan salonda referandum sürecinde izlenecek taktikleri anlattı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ilerleyen dakikalarında salondaki partili sayısı arttı.

Kemal Kılıçdaroğlu, partililere izlenecek siyaset konusunda şu önerilerde bulundu: "Her türlü eleştiriyi kabul edeceğiz, sinirlenmeyeceğiz, sakin davranacağız. ’Sen yanlış düşünüyorsun’ demeyeceğiz." Toplantıya başkanlık eden Gaye Erbatur da konuşmasında, Kılıçdaroğlu’nun hızına yetişemediklerini, hızına yetiştiklerinde iktidar olacaklarını söyledi.